Noul coronavirus, o problemă de stat în Iran. Vicepreşedinta Republicii Islamice a fost depistată cu Covid-19

Noul coronavirus, o problemă de stat în Iran. Vicepreşedinta Republicii Islamice a fost depistată cu Covid-19

Masoumeh Ebtekar FOTO EPA-EFE

Vicepreşedinta Iranului Masoumeh Ebtekar a fost depistată ca fiind purtătoare a noului coronavirus, relatează presa locală afiliată regimului, potrivit „The Independent“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Masoumeh Ebtekar, în vârstă de 59 de ani, figurează printre cele 245 de persoane contaminate cu Covid-19 în Iran.

În total, 26 de persoane au murit în teritoriul iranian din cauza noului coronavirus.

Iran este a patra cea mai afectată ţară de noul coronavirus după China, Coreea de Sud şi Italia.

Un alt oficial iranian a fost depistat cu Covid-19, şi anume adjunctul ministrului Sănătăţii Iraj Harirchi.

Rusia şi-a sfătuit cetăţenii să nu meargă în această ţară din Orientul Mijlociu, unde noul coronavirus s-a răspândit extrem de repede.

Republica Islamice a pus în practică mai multe măsuri de restricţii, îndeosebi privind deplasarea şi plasamentul în carantină.

Şcoli, universităţi şi centre culturale sau sportive au fost închise, iar numeroase evenimente reprogramate pentru a permite echipelor sanitare să dezinfecteze spaţiile şi mijloacele de transport publice iraniene.

Miercuri, preşedintele iranian Hassan Rohani a acuzat Statele Unite că răspândesc „teama“ în ţara sa în jurul noului coronavirus.

„Nu ar trebui să permitem Americii să adauge un virus, numit frica extremă de coronavirus“, a declarat Rohani în cadrul unei reuniuni guvernamentale miercuri, a doua zi după ce secretarul de Stat american Mike Pompeo a făcut o declaraţie prin care solicita Iranului „să spună adevărul“ în legătură cu subiectul epidemiei de pneumonie virală în ţara sa. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: