UPDATE Luare de ostatici într-un templu sikh de la Kabul: cel puţin 26 de morţi

UPDATE Luare de ostatici într-un templu sikh de la Kabul: cel puţin 26 de morţi

FOTO EPA-EFE

Circa 150 de persoane au fost luate ostatice în urma unui asalt asupra unui templu al comunităţii sikh din Kabul, capitala Afganistanului. Cel puţin 25 dintre ele au murit în cursul atacului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Forţele de ordine din Kabul au intrat în alertă. Circa 150 de persoane, majoritatea femei şi copii, au fost luate ostatice miercuri dimineaţă în urma unui asalt asupra unui templu sikh din centrul capitalei Afganistanului.

Atacul, anunţat de doi parlamentari din cadrul comunităţii sikh, a fost confirmat de un purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Interne.

Potrivit acestuia din urmă, patru atentatori au atacat lăcaşul de cult, declanşând alerta în rândul forţelor de ordine.

„Indivizii s-au baricadat în interiorul clădirii şi forţele de securitate încearcă să-i scoată de acolo”, a declarat oficialul afgan, citat de agenţia de presă DPA, preluată de Agerpres în pagina electronică.

Potrivit ultimului bilanţ anunţat de Ministerul afgan al Sănătăţii, cel puţin 25 de persoane au murit şi altele opt au fost rănite în acest asalt. Un atacator a fost de asemenea ucis de către forţele de ordine.

Atacul a fost revendicat de organizaţia teroristă Statul Islamic. „Combatanţi ai Statului Islamic desfăşoară în prezent un atac de comando împotriva unui templu sikh”, afirmă SITE, care supraveghează activitatea online a grupării jihadiste. SITE citează Amaq, organul de propagandă al Statului Islamic.

Comunitatea sikh a fost adesea vizată de atacuri în Afganistan. În 2018, un atentat sinucigaş cu bombă comis de Statul Islamic în provincia Nangarhar (est) împotriva unor membri ai acestei minorităţi religioase s-a soldat cu 19 morţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: