Israelul scade vârsta minimă de vaccinare anti-COVID-19

Israelul
scade vârsta minimă de vaccinare anti-COVID-19

Vaccinare în Israel FOTO EPA-EFE

Israelul, care se numără între ţările cu cea mai mare rată de vaccinare anti-Covid din lume, extinde imunizarea la persoanele cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, pentru ca acestea să îşi poată susţină examenele şcolare, a anunţat guvernul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit BBC, Ministerul israelian al Sănătăţii a anunţat că, începând din 19 decembrie, 25% din populaţia ţării a primit cel puţin o doză de vaccin.

În prezent, vaccinarea este disponibilă pentru persoane cu vârste de peste 40 de ani.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Educaţiei a spus că vaccinarea adolescenţilor din grupa 16 - 18 ani va permite revenirea lor la cursuri şi susţinerea examenelor.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu, care se află în campanie pentru realegere, a anticipat că Israelul va ieşi din pandemie până în luna februarie. În prezent, se află în a treia izolare naţională.

De la începutul pandemiei, în Israel au fost înregistrate peste 595.000 de contaminări cu SARS-CoV-2 şi 4.361 de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

La nivel mondial, numărul cazurilor a depăşit 98,8 milioane, iar cel al deceselor asociate, 2,12 milioane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările