Israelul recomandă vaccinarea tuturor persoanelor adulte cu a patra doză de vaccin anti-COVID

Israelul recomandă vaccinarea tuturor persoanelor adulte cu a patra doză de vaccin anti-COVID

FOTO EPA-EFE

Un comitet de experţi care consiliază Guvernul din Israel a recomandat administrarea celei de-a patra doze a vaccinurilor anti-COVID-19 tuturor adulţilor, dacă au cel puţin cinci luni de la primirea celei de-a treia doze sau de la vindecarea lor după ce s-au infectat cu noul coronavirus, a anunţat, marţi, Ministerul israelian al Sănătăţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Măsura, care ar extinde semnificativ eligibilitatea vaccinării cu cea de-a patra doză, este supusă spre aprobare directorului general al ministerului, conform Reuters
 
Israelul administrezează momentan cea de-a patra doză a vaccinurilor anti-COVID-19 persoanelor de peste 60 de ani şi celor care fac parte din grupurile de mare risc.
 
Potrivit sursei citate, recomandarea a fost făcută având în vedere că cei care au primit o a patra doză de vaccin au fost de trei -până la cinci ori mai protejaţi împotriva formelor grave de Covid-19 şi de două ori mai protejaţi împotriva infectării, comparativ cu cei imunizaţi cu doar trei doze.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările