Israelul acuză ONU că organizaţia Hamas este cea care ar fi premeditat războiul din Fâşia Gaza

Israelul acuză ONU că organizaţia Hamas este cea care ar fi premeditat războiul din Fâşia Gaza

Gilad Eradan a participat online la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU din 16 mai 2021           FOTO: EPA EFE

Duminică, ambasadorul israelian în SUA şi la ONU, Gilad Erdan, a declarat că mişcarea palestiniană Hamas ar fi premeditat un război cu Israelul în scopul preluării puterii în Cisiordania. Erdan a făcut declaraţia în cursul unei reuniuni de urgenţă a Consiliul de Securitate privind Orientul Mijlociu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Hamas a ales să accelereze tensiunile, folosite ca pretext, pentru a începe acest război cu Israelul”, a declarat duminică, Gilad Erdan.

Nu există „nicio justificare pentru tirul de rachete împotriva civililor”, a adăugat diplomatul, citat de Agerpres. Conform acestuia, în acest context, palestinenii „folosesc scuturi umane”.

Gilad Erdan a solicitat Consiliului de Securitate al ONU să condamne atacurile cu rachetă, deşi membrii acestuia încearcă, de o săptămână, să emită o declaraţie comună cu privire la incident. Ambasadorul a salutat sprijinul adus ţării sale de către SUA, adăugând că statul evreu nu poate decât să răspundă atacurilor palestinenilor, aceasta fiind singura soluţie pentru a le opri. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările