Israelul acuză ONU că organizaţia Hamas este cea care ar fi premeditat războiul din Fâşia Gaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gilad Eradan a participat online la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU din 16 mai 2021           FOTO: EPA EFE
Gilad Eradan a participat online la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU din 16 mai 2021           FOTO: EPA EFE

Duminică, ambasadorul israelian în SUA şi la ONU, Gilad Erdan, a declarat că mişcarea palestiniană Hamas ar fi premeditat un război cu Israelul în scopul preluării puterii în Cisiordania. Erdan a făcut declaraţia în cursul unei reuniuni de urgenţă a Consiliul de Securitate privind Orientul Mijlociu.

„Hamas a ales să accelereze tensiunile, folosite ca pretext, pentru a începe acest război cu Israelul”, a declarat duminică, Gilad Erdan.

Nu există „nicio justificare pentru tirul de rachete împotriva civililor”, a adăugat diplomatul, citat de Agerpres. Conform acestuia, în acest context, palestinenii „folosesc scuturi umane”.

Gilad Erdan a solicitat Consiliului de Securitate al ONU să condamne atacurile cu rachetă, deşi membrii acestuia încearcă, de o săptămână, să emită o declaraţie comună cu privire la incident. Ambasadorul a salutat sprijinul adus ţării sale de către SUA, adăugând că statul evreu nu poate decât să răspundă atacurilor palestinenilor, aceasta fiind singura soluţie pentru a le opri. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite