Interpol: Reţele de criminalitate organizate ar putea avea ca ţintă vaccinurile pentru COVID-19

Interpol: Reţele de criminalitate organizate ar putea avea ca ţintă vaccinurile pentru COVID-19

Interpol EPA

Interpolul a avertizat, miercuri, că reţele de criminalitate organizată ar putea avea ca ţintă vaccinurile pentru Covid-19 şi ar putea încerca să vândă vaccinuri false, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agenţia internaţională de poliţie cu sediul în Franţa a anunţat că a emis o alertă globală adresată autorităţilor de aplicare a legii din cele 194 de state membre, avertizându-le să se pregătească pentru atacuri ale reţelelor de criminalitate organizate asupra vaccinurilor pentru Covid-19, atât fizice cât şi online.

”În timp ce guvernele se pregătesc să distribuie vaccinurile, organizaţiile criminale plănuiesc să se infiltreze sau să perturbe lanţurile de aprovizionare. Reţelele criminale vor avea ca ţinte şi populaţia, prin intermediul unor site-uri false sau a unor medicamente false, care ar putea reprezenta riscuri semnificative pentru sănătatea sau chiar viaţa oamenilor”, a declarat secretarul general al Interpolului, Juergen Stock.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările