India a depăşit Brazilia în privinţa infecţiilor cu noul coronavirus: în ultimele 24 de ore a înregistrat peste 90.000 de noi cazuri

India a depăşit Brazilia în privinţa infecţiilor cu noul coronavirus: în ultimele 24 de ore a înregistrat peste 90.000 de noi cazuri

Coronavirus India FOTO EPA-EFE

India a înregistrat peste 90.000 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirs în ultimele 24 de ore, depăşind astfel Brazilia.

Ştiri pe aceeaşi temă

India a ajuns la  4.204.613 de persoane confirmate cu coronavirus devenind a doua cea mai afectată din lume de pandemia COVID-19 după SUA. Totodată, a raportat 71.642 de decese, al treilea cel mai mare bilanţ din lume. Deşi rata mortalităţii e una scăzută, aproape o mie de decese s-au înregistrat zilnic în ultima săptămână.
 
Creşterile vin în contextul relaxării restricţiilor, începând din iunie, pentru a permite funcţionarea economiei puternic lovită de izbucnirea epidemiei în martie, autorităţile impunând de la început o carantină strictă.
 
În ultimele şapte zile numărul de noi cazuri a crescut galopant cu bilanţuri zilnice de 75.000 de cazuri.
Peste 60% din cazurile active provind din cinci state: Andhra Pradesh, Tamil Nadu, Karnataka, Maharashtra şi Uttar Pradesh (cel mai populat din India).
 
Şi capitala Delhi a cunoscut noi creşteri ale cazurilor zilnice, joi fiind raportate peste 2.700 de noi cazuri, cele mai multe din ultimele două luni.
 
Tot mai multe cazuri încep să fie înregistrate în zonele rurale. Epidemia a lovit şi în Insulele Andamans unde 10 membri ai unui trib au fost confirmaţi pozitiv în ultima lume.
 
India a intensificat şi testările, ajungând la peste un milion de teste pe zi.
 
Brazilia a înregistrat 4.137.606 de cazuri, între care 126.686 mortale, în timp ce SUA au ajuns la 6.460.250 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, între care 193.250 mortale.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările