Thailandezii care fac glume de 1 aprilie pe seama coronavirusului riscă până la 5 ani de închisoare

Thailandezii care fac glume de 1 aprilie pe seama coronavirusului riscă până la 5 ani de închisoare

sursa twitter PR Thai Government

Guvernul thailandez a emis un avertisment oficial, marţi, conform căruia cei face glume de 1 aprilie ce au ca ţintă noul coronavirus vor fi pedepsiţi conform legii şi riscă o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Thailanda a fost decretată starea de urgenţă începând de marţi şi va rămâne în vigoare cel puţin până la finalul acestei luni. Una dintre măsurile adoptate în cadrul noului decret vizează răspândirea şitirilor false sau a zvonurilor despre pandemia de coronavirus, relatează Agerpres.

Pe contul de Twitter al Departamentului de Relaţii Publice al Guvernului Thailandei, a fost publicat marţi, un infografic în care se specifică clar: "este împotriva legii ca oamenii să pretindă în mod fals că au Covid-19 cu ocazia Zilei Păcălelilor, sărbătorită pe 1 Aprilie".

În aceeaşi postare este precizat faptul că "persoane din întreaga lume suferă din cauza pandemiei de coronavirus şi acesta este un motiv suficient de puternic pentru ca oamenii să fie mai prudenţi şi să nu se folosească de acest lucru pentru a face farse sau glume".

 
Persoanele care nu respectă noile reguli vor fi urmărite penal, conform legilor aferente infracţionalităţii online şi pot primi amenzi de până la 3.055 de dolari (100.000 de bahţi) sau pedeapsă de până la cinci ani de închisoare.

 Thailanda ia măsurile necesare pentru a opri cât mai rapid răspândirea noului coronavirus, care a fost confirmat până acum la 1.651 de persoane, iar bilanţul deceselor a ajuns la 10. În ultimele 24 de ore au fost raportate 127 de cazuri noi confirmate cu coronavirus.

La nivel mondial sunt 858.127 de cazuri confirmate, 42.140 de decese şi 177.141 de pacienţi vindecaţi. SUA este cea mai afectată de noul coronavirus, înregistrând nu mai puţin de 24.492 de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: