Erdogan îl ameninţă pe mareşalul Haftar că îi va „aplica o lecţie“

Erdogan îl ameninţă pe mareşalul Haftar că îi va „aplica o lecţie“

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan FOTO EPA-EFE

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a ameninţat marţi pe puternicul mareşal din estul Libiei Khalifa Haftar că îi va „aplica o lecţie“ dacă acesta îşi va relua atacurile împotriva Guvernului libian recunoscut internaţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

Haftar a părăsit marţi dimineaţă Moscova fără să semneze acordul de încetare a focului negociat cu rivalul său Fayez al-Sarraj sub medierea Turciei şi Rusiei. În timp ce Erdogan susţine Guvernul lui al-Sarraj, Rusia îi ţine partea lui Haftar.

„Nu vom ezita sub nicio formă să-i aplicăm pucistului Haftar o lecţie pe care o merită dacă îşi va continua atacurile împotriva administraţiei legitime şi împotriva fraţilor noştri din Libia“, a avertizat preşedintele turc într-un discurs rostit în faţa deputaţilor din partidul său, AKP, citat de AFP.

În pofida eşecului de la Moscova, Erdogan şi-a confirmat participarea la Conferinţa de pace pentru Libia programată pentru duminică la Berlin, notează sursa citată.

„Vom discuta această problemă duminică la reuniunea de la Berlin la care vor participa, în afară de Turcia, Germania, Franţa, Marea Britanie, Rusia, Italia, Egipt, Algeria şi Statele Unite“, a declarat liderul islamo-conservator de la Ankara.

Erdogan susţine că doar Turcia l-a oprit pe Haftar din ambiţiile sale de a pune stăpânire pe întreaga Libie.

„Să spunem lucrurilor pe nume! Dacă Turcia nu intervenea, pucistul Haftar ar fi recucerit întreaga ţară şi întregul popor libian ar fi fost victima persecuţiilor sale“, a mai spus preşedintele turc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: