Directorul aeroportului din Dubai spune că paşapoartele de vaccinare sunt singura soluţie pentru reluarea călătoriilor

Directorul aeroportului din Dubai spune că paşapoartele de vaccinare sunt singura soluţie pentru reluarea călătoriilor

Pentru directorul aeroportului din Dubai, paşapoartele de vaccinare sunt cea mai bună soluţie.

Paşapoartele de vaccinare sunt singura soluţie şi sunt inevitabile pentru a călători, consideră directorul aeroportului din Dubai, cel mai aglomerat din lume. El spune că lumea are nevoie să revină la normalitate, la mobilitatea dinainte de pandemie, dar în condiţii de siguranţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu cred că există altă alternativă” spune directorul Paul Griffiths.

În 2019, Dubai a fost tranzitat de peste 86 de milioane de oameni, având o cifră record. De când cu pandemia şi miile de zboruri anulate, traficul a scăzut brusc cu 70%. Paul griffiths doreşte să atingă din nou un număr record de persoane care ajung în aeroport şi crede că „Trebuie să intrăm mai degrabă în etapa de gestionare a riscurilor, nu de cea de evitare a acestora”.

„Nu cred că lumea poate supravieţui fără această mobilitate mult mai mult timp, cu siguranţă nu social şi economic, dar putem înţelege de ce ţările din întreaga lume sunt foarte conservatoare. Ultimul lucru pe care îl doreşte orice politician este un val de infectări pe terenul său”, a mai spus directorul aeroportului din Dubai.

Totuşi, există multă lume care se opune acestor paşapoarte de vaccinare, considerându-le o formă de discriminare.

Printre cei care se opun se numără şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Consiliul Mondial al Turismului care se tem că vor crea „o societate pe două niveluri”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările