Benzinăriile din Iran, închise brusc: Autorităţile invocă un atac cibernetic

Benzinăriile din Iran, închise brusc: Autorităţile invocă un atac cibernetic

Staţie de alimentare cu carburanţi din Teheran FOTO EPA-EFE

O întrerupere generalizată în distribuirea de carburant s-a produs marţi în Iran, autorităţile de la Teheran invocând ca motiv un „atac cibernetic”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Consiliul Suprem de Securitate Naţională confirmă că este vorba de un atac cibernetic împotriva sistemului informatic de distribuire a carburantului”, a relatat televiziunea de stat din Iran, potrivit AFP.

„Amănunte legate de atac şi originea acestuia fac obiectul unei anchete”, a adăugat sursa citată, fără să ofere alte detalii.

Posturile de televiziune din Iran au difuzat marţi imagini cu cozi kilometrice la cu staţii de alimentare cu benzină închise.

La Teheran, tehnicieni din cadrul Ministerului Petrolului au deconectat sistemele informatice ale câtorva benzinării pentru a se putea distribui combustibilul manual, notează AFP.

Agenţia de presă Fars a legat această pană de apropierea zilei de 15 noiembrie, dată la care acum doi ani Iranul a fost cuprins de manifestaţii violente după un anunţ cu privire la creşterea bruscă a preţului la benzină.

Guvernul „nu are niciun plan să crească preţul la benzină şi oamenii nu ar trebui să-şi facă griji”, a promis ministrul iranian de Interne, Ahmad Vahidi, într-o intervenţie la televiziunea de stat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările