Bangladesh: Autorităţile se tem de riscul răspândirii bolilor contactate prin apă şi încearcă să asigure apă potabilă populaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto iliustrativă: Arhivă
Foto iliustrativă: Arhivă

Autorităţile din Bangladesh se pregătesc pentru situaţia în care bolile contractate din apă se răspândesc şi fac eforturi să asigure apă potabilă persoanelor blocate în case din cauza inundaţiilor care au afectat un sfert din ţară. Peste 4.000 de persoane au contractat până acum diverse boli care se transmit prin apă, inclusiv diaree, a declarat joi un oficial local, relatează Reuters.

Aproximativ 2.000 de echipe de salvare încearcă să ajungă la victimele inundaţiilor în 17 din cele 64 de districte ale ţării şi să le aducă apă şi alte provizii, a declarat Atiqul Haque, directorul general al Departamentului de Management al Dezastrelor.

”Odată cu retragerea apelor inundaţiilor, există posibilitatea unei epidemii. Ne temem de izbucnirea unor boli care se transmit prin apă dacă nu facem rost în curând de apă potabilă”, a mai spus Haque.

”Asigurarea disponibilităţii apei potabile este prioritatea noastră”, a subliniat el.

Peste 4.000 de persoane au contractat până acum diverse boli care se transmit prin apă, inclusiv diaree, în districtele afectate de inundaţii, cu mai mult de jumătate din cazuri în regiunea Sylhet, a anunţat, joi, Direcţia Generală a Serviciilor de Sănătate.

”Situaţia este alarmantă. Primim din ce în ce mai mulţi pacienţi în fiecare zi. Aceştia suferă în principal de boli precum diaree, dizenterie, febră, infecţii ale pielii şi alte boli care se transmit prin apă”, a declarat Ahmed Hossain, chirurg civil în Sunamganj, unul dintre cei mai afectate districte.

Peste 4,5 milioane de persoane au rămas blocate şi alte 42 şi-au pierdut viaţa în cele mai grave inundaţii din ultimii 100 de ani din regiunea nord-estică Sylhet.

Inundaţiile au afectat 75.000 de hectare de orez şi 300.000 de hectare de alte culturi, inclusiv porumb, iută şi legume, iar ameninţarea nu a luat sfârşit, a declarat oficialul Ministerului Agriculturii, Humayun Kabir.

Peste 280.000 de oameni au rămas blocaţi în oraşul Silchar, majoritatea fiind sub apă.

Musonul aduce ploi abundente şi inundaţii în Asia de Sud în perioada iunie-octombrie, în special în zonele joase precum Bangladesh, unde râurile din Munţii Himalaya se revarsă.

Însă fenomenele meteorologice extreme au devenit tot frecvente, iar ecologiştii avertizează că schimbările climatice ar putea duce la dezastre din ce în ce mai grave.

În statul Assam din estul Indiei, puternic afectat de ploile recente din regiune, elicopterele forţelor aeriene indiene au fost desfăşurate joi pentru a împărţi alimente şi alte provizii comunităţilor blocate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite