Autorul atentatului de la Ankara ar fi un sirian intrat în Turcia printre refugiaţi

Autorul atentatului de la Ankara ar fi un sirian intrat în Turcia printre refugiaţi

Ankara Foto: AFP

Autorul atentatului comis miercuri seară în capitala Turciei, Ankara, ce s-a soldat cu 28 de morţi, ar fi un cetăţean sirian, identificat pe baza amprentelor digitale, scrie cotidianul pro-guvernamental „Yeni Safak“, în ediţia electronică de joi, relatează agenţia Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Publicaţia nu precizează însă sursa informaţiei şi, deocamdată, nu există posibilitatea confirmării acesteia, adaugă agenţia citată. Până în prezent, atentatul nu a fost revendicat. 
 
Conform cotidianului „Yeni Safak“, atacatorul, pe nume Salih Necar, a intrat în Turcia cu valul de refugiaţi din Siria, iar poliţia l-a identificat pe baza amprentelor digitale prelevate la intrarea în ţară.
 
Potrivit aceleiaşi surse, autovehiculul folosit în atacul de miercuri, comis în apropierea sediului Statului Major, a parlamentului şi a altor clădiri guvernamentale, fusese închiriat în oraşul Izmir, din vestul Turciei, în urmă cu aproximativ două săptămâni. 
 
Pe de altă parte, o sursă din domeniul securităţii a declarat că, potrivit indiciilor iniţiale, Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), interzis prin lege, ar fi responsabil pentru atacul soldat cu 28 de morţi şi 61 de răniţi.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările