Armata siriană a reluat luptele la Alep

Armata
siriană a reluat luptele la Alep

Civili care încearcă să fugă de bombardamentele din Alep

Armata siriană a reluat confruntările armate la Alep, pentru a respinge atacuri ale rebelilor, a anunţat miercuri armata rusă, principala susţinătoare a trupelor lui Bashar al-Assad, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Profitând de armistiţiu, rebelii s-au regrupat în zori şi au încercat să treacă în poziţii ale trupelor siriene din nord-estul Alepului“, a anunţat armata rusă într-un comunicat.

„Atacul teroriştilor a fost respins. Armata siriană şi-a prelungit operaţiunile de eliberare“, explică Moscova.

„Rezistenţa“ ultimilor insurgenţi de la Alep va dura „două-trei zile“ până la sfârşitul celor peste patru ani de rebeliune în al doilea cel mai important oraş din Siria, a apreciat miercuri şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov.

„Eu sper că situaţia va fi reglată în două-trei zile“, a spus el la un forum diplomatic, citat de agenţii de presă ruse.

„Combatanţii îşi vor înceta rezistenţa în două-trei zile“, a adăugat ministrul rus de Externe, a cărui ţară a prelungit atacurile în pofida creşterii numărului morţilor în rândul civililor.

Rusia discută cu comunitatea siriană din România

Joi, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin, se va întâlni cu o delegaţie a comunităţii siriene în România.

Conform unui comunicat al Ambasadei Rusiei la Bucureşti, Kuzmin va discuta cu membrii comunităţii siriene asupra „sprijinului“ acordat de ţara sa în „lupta cu terorismul“.

Asemeni regimului de la Damasc, Rusia îi califică drept terorişti pe toţi rebelii sirieni. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările