VIDEO Incendiu puternic în apropiere de centrala nucleară dezafectată Cernobîl

VIDEO Incendiu puternic în apropiere de centrala nucleară dezafectată Cernobîl

Captură YouTube

Un incendiu puternic a izbucnit miercuri într-o pădure din apropiere de centrala nucleară dezafectată Cernobîl şi s-a extins continuu, în ciuda intervenţiei pompierilor, relatează presa ucraineană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un incendiu a fost declarat miercuri pe o suprafaţă de 4 hectare din pădurea satului Novi Sokolî, situat la 50 de kilometri de centrala nucleară Cernobîl, dezafectată în urma exploziei din 26 aprilie 1986.

În pofida intervenţiei pompierilor, flăcările s-au intensificat, acoperind în prezent o suprafaţă de 12 hectare, adică triplă faţă de cea iniţială, transmite presa locală.

Autorităţile au mobilizat elicoptere şi buldozere, dar eforturile de stingere a flăcărilor sunt îngreunate de fumul foarte dens.

Nu există deocamdată informaţii privind moartea sau rănirea vreunor persoane.

Având în vedere că satul Novi Sokolî, locuit de numai 81 de persoane, se află în apropiere de zona de excludere de la Cernobîl, poliţia a blocat drumurile de acces în zonă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: