Uniunea Europeană va relaxa restricţiile de călătorie pentru turiştii non-UE vaccinaţi

Uniunea Europeană va relaxa restricţiile de călătorie pentru turiştii non-UE vaccinaţi

În plus, Comisia propune ridicarea pragului referitor la numărul noilor cazuri de COVID-19 folosit pentru a stabili lista ţărilor pentru care pot fi autorizate toate tipurile de călătorii.

Cetăţenii străini vaccinaţi complet împotriva Covid-19, dar şi cei care provin din ţări unde situaţia epidemiologică este bună pot călători pe teritoriul Uniunii Europene fără restricţii suplimentare, transmite Reuters.

„Comisia (Europeană) propune să se permită intrarea în Uniunea Europeană din motive neesenţiale nu doar pentru toate persoanele care provin din ţări cu o situaţie epidemiologică bună, ci şi pentru toţi cei care au primit ultima doză recomandată a unui vaccin autorizat în UE”, a informat executivul european într-o declaraţie, conform Agerpres.

Uniunea Europeană permite, în prezent, doar cetăţenilor din şapte ţări să vină în vacanţă sau să călătorească din raţiuni neesenţiale în Europa.

Paşapoarte de vaccinare vor uşura călătoria pentru cei ce au fost vaccinaţi sau pentru cei care au trecut recent prin boală şi sunt astfel consideraţi imunizaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările