Un copreşedinte al Alternativei pentru Germania, de extrema dreaptă, îşi critică dur partidul pentru linia „nesănătoasă” aleasă în privinţa pandemiei

Un copreşedinte al Alternativei pentru Germania, de extrema dreaptă, îşi critică dur partidul pentru linia „nesănătoasă” aleasă în privinţa pandemiei

Jorg Meuthen FOTO EPA-EFE

Copreşedintele Partidului Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) Jörg Meuthen a demisionat din funcţia de purtător de cuvânt la nivel federal al formaţiunii sale în urma unui interviu zgomotos la postul public de televiziune ARD în care a denunţat o orientare ideologică „nesănătoasă” în contextul pandemiei de COVID-19, relatează Politico Europe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jörg Meuthen este prezentat de către observatorii locali drept un reprezentant relativ moderat al AfD.

În acest interviu, el a denunţat o orientare ideologică „nesănătoasă” a AfD, care merge „foarte departe la dreapta”.

„Porţiuni largi din partid şi multe dintre cadrele sale au adoptat o traiectorie tot mai radicală” şi riscă astfel, avertizează el, să împingă formaţiunea pe calea unei „izolări totale şi tot mai mult către margine”.

„Aud în mod clar o mică muzică totalitară”, a denunţat el.

Jörg Meuthen avertizează că, astfel, partidul se limitează la un destin regional, numai în fosta Germanie de Est.

El a criticat, de asemenea, neîncrederea AfD în vaccinurile împotriva COVID-19, denunţând un discurs asemănător unei „secte”.

Jörg Meuthen a anunţat, în schimb, că nu intenţionează să se retragă din politică pentru a se întoarce la predarea economiei.

El a anunţat că rămâne în Parlamentul European (PE), într-un mandat pe care-l deţine din 2017 în calitate de eurodeputat independent.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările