Suedia pare să fi adus epidemia COVID-19 sub control: a raportat doar 39 de cazuri în ultimele 24 de ore

Suedia pare să fi adus epidemia COVID-19 sub control: a raportat doar 39 de cazuri în ultimele 24 de ore

Suedia - oameni stau la o terasa in Stockholm FOTO AFP

În mijlocul dezbaterilor privind un al doilea val şi al resurgenţei epidemiei COVID-19 în mai multe ţări europene care păruseră a fi controlat răspândirea virusului, experţii suedezi spun că ultimele cifre arată promiţător pentru această ţară care n-a impus restricţii stricte.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Faptul că Suedia a ajuns la aceste niveluri joase este foarte promiţător”, a spus epidemiologul de stat Anders Tegnell jurnaliştilor marţi.
 
Agenţia de Sănătate din Suedia a explicat că a existat un vârf epidemic la sfârşitul lunii iunie ca apoi rata noilor infectări cu noul coronavirus să scadă foarte mult, în pofida unei creşteri în numărul testelor în acel interval. Suedia a înregistrat marţi 39 de noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus. Pe 30 iunie avea 900 de cazuri, iar de atunci cifrele au scăzut constant.

„Curbele sunt în scădere, iar curbele pentru cei grav îmbolnăviţi se apropie de zero”, a subliniat Tegnell.
 
Strategia Suediei de a nu impune o carantină naţională a fost considerată una controversată şi neobişnuită, fiind pusă la baza unei rate a mortalităţii mai mari decât în alte ţări nordice. De altfel, mortalitatea la 100.000 de oameni a depăşit ratele Braziliei şi SUA. Marţi, Suedia a raportat alte două decese, ajungând la un bilanţ total de 5.702.
 
Tegnell care a apărat strategia ţării sale ca fiind mult mai sustenabilă pe termen lung decât a altor ţări, întrucât virusul ar putea rămâne ani de zile printre noi, a vorbit şi despre purtarea măştilor impuse în ţări europene cu noi reveniri ale epidemiei chiar şi aer liber, pe plaje şi zone aglomerate.
 
„Cu aceste cifre în scădere rapidă în Suedia, nu vedem de ce ar avea rost să purtăm măşti , inclusiv în transportul public” a spus acesta care a spus totuşi că resurgenţa epidemiei în mai multe ţări europene este „îngrijorătoare”.
 
„Trendul pozitiv se inversează, numărul cazurilor fiind în creştere în Spania, România şi Belgia, printre altele”, a spus el.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările