Solidaritate pe vremea pandemiei. Un land german, pregătit să trateze francezi bolnavi de Covid-19

Solidaritate pe vremea pandemiei. Un land german, pregătit să trateze francezi bolnavi de Covid-19

Spital din Germania FOTO EPA-EFE

În urmă cu o sută de ani, francezii şi germanii ieşeau dintr-un război şi se pregăteau de altul. Acum, la capătul mai multor decenii de apropiere economică, îşi unesc eforturile şi împotriva coronavirusului SARS-CoV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai exact, landul Baden-Württemberg s-a declarat pregătit să preia şi să trateze francezi bolnavi de Covid-19, transmite AFP.

Spitalele din Alsacia „au ajuns la limita capacităţii”, iar partea germană „va încerca, bineînţeles, să îşi ajute vecinul francez”, a spus un purtător de cuvânt al Ministerului local al Sănătăţii, citat de AFP.

Landul din sud-vestul Germaniei dispune de aproape 2.300 de paturi echipate, dintre care 80% sunt deja ocupate, potrivit „Schwäbische Zeitung”.

Cele două ţări sunt puternic afectate de actuala pandemie de coronavirus. Franţa a înregistrat până acum 14.459 de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2, dintre care 562 fatale, în timp ce Germania a raportat 23.937 de cazuri, dintre care 93 fatale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: