Scholz plănuieşte să viziteze Kievul în iunie împreună cu Macron şi Draghi

Scholz plănuieşte să viziteze Kievul în iunie împreună cu Macron şi Draghi

Foto: EPA-EFE / Scholtz va reveni la Kiev. Dar nu singur, ci în compania lui Macron şi Draghi

Publicaţia BILD am Sonntag nu exclude ca subiectele centrale să fie furnizarea de arme către Kiev şi sprijinul pentru cererea Ucrainei pentru statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cancelarul german Olaf Scholz, preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul italian Mario Draghi plănuiesc să facă o vizită comună la Kiev în iunie. Acest lucru a fost raportat sâmbătă, citând propriile surse, de ziarul BILD am Sonntag .

Potrivit acestuia, călătoria este de aşteptat să aibă loc înainte de summitul G7 programat pentru 26-28 iunie. Potrivit ziarului, Berlinul şi Parisul au purtat de multă vreme discuţii despre o astfel de vizită comună. Macron a insistat că această călătorie ar trebui făcută numai după alegerile pentru Adunarea Naţională, care vor avea loc pe 12 şi 19 iunie. Ideea de a merge şi cu Draghi aparţine părţii franceze.

Vizita lui Scholz, Macron şi Draghi ar trebui să mărturisească unitatea europeană în problema Ucrainei, notează ziarul. Cancelarul spusese anterior că va vizita Kievul numai dacă vizita are un scop anume. Publicaţia nu exclude ca subiectele centrale să fie furnizarea de arme către Kiev şi sprijinul pentru cererea Ucrainei pentru obţinerea statutului de candidat la intrarea în Uniunea Europeană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările