Problema imigraţiei a ajuns pe ordinea de zi a Senatului italian

Problema imigraţiei a ajuns pe ordinea de zi a Senatului
italian

Imigranţi aduşi la ţărm după naufragiul unei nave în apropierea insulei Lampedusa. FOTO: Reuters

Imigraţia clandestină ar putea să nu mai fie considerat un delict în normele legislative din Italia după ce Senatul a votat marţi în favoarea abrogării legii care incrimina intrarea clandestină pe teritoriul de peninsulă, informează agenţia de ştiri Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia luată marţi de camera superioara din Italia trebuie să treacă şi prin votul Camerei Deputaţilor pentru a intra în vigoare şi să scoată din corpul normativ legea adoptată în timpul guvernării Berlusconi care prevedea faptul că fiecare migrant ajuns clandestin în peninsulă este un delincvent.

Legea adoptată în anul 2009 specifica faptul că toţi imigranţii care intră în Italia fără actele necesare sunt consideraţi delincvenţi, putându-le fi aplicată o amendă de 5.000 de euro înainte a fi expulzaţi.

În noul proiect de lege, imigranţii clandestini urmează a fi mai bine protejaţi în faţa şefilor pentru care lucrează, fie şi în condiţii de muncă ilegale, dacă aceştia încearcă exploatarea celor defavorizaţi, asigurându-le imigranţilor condiţii inumane.

Pe de altă parte, proiectul de lege prevede şi pedepsirea imigranţilor clandestini care revin în Italia după ce au fost arestaţi şi expulzaţi sau cei care nu se prezintă în faţa autorităţilor când li se cere acest lucru.

Proiectul adoptat de senat este rezultatul unui compromis între forţele de dreapta şi stânga care formează coaliţia de guvernare din Italia, dar, în aceeaşi măsură, este ţinta atacurilor Ligii Nordului.

Viitoare lege a fost calificată de ministrul italian cu origini congololeze Cecile Kyence „drept un progres” care îi apropie pe italieni de Europa şi care dovedeşte că „Italia este o ţară privilegiată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: