Parlamentul britanic, închis pe o perioadă de o lună din cauza pandemiei de coronavirus

Parlamentul britanic, închis pe o perioadă de o lună din cauza
pandemiei de coronavirus

FOTO AFP

Parlamentul britanic se pregăteşte să fie închis miercuri - pe o perioadă de o lună -, iar deputaţii sunt trimişi acasă cu o săptămână mai devreme în vacanţa de Paşte, din cauza pandemiei noului coronavirus, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul britanic Boris Johnson a instituit luni o izolare a populaţiei Regatului Unit - pe o perioadă de cel puţin trei săptămâni - şi a dispus să se închidă toate magazinele şi serviciile neesenţiale.

Parlamentul trebuie, evident, să dea un exemplu”, a apreciat un deputat conservator, Robert Jenrick, adăugând că este important, de asemenea, ca personalul să fie protejat.

Un ministru s-a declarat în schimb „sigur că Parlamentul îşi va relua sesiunea după vacanţa de Paşte”, subliniind că este important ca deputaţii să-şi joace rolul.

O legislaţie de urgenţă care acordă Guvernului puterea de a obliga cetăţenii să se izoleze a fost examinată în Parlament săptămâna aceasta şi urma să fie adoptată definitiv miercuri.

Marea Britanie a înregistrat până acum 8.077 de cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care 422 fatale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: