Pandemia Covid-19. Italia îşi redeschide întreprinderile la 4 mai, iar şcolile în septembrie, dar nu va primi turişti străini

Pandemia Covid-19. Italia îşi redeschide întreprinderile la 4 mai, iar şcolile în septembrie, dar nu va primi turişti străini

Italienii suportă din martie măsurile de izolare

Italia începe să-şi deschidă fabricile la 4 mai, în cadrul măsurlor de ieşire din izolare, şi preconizează să amâne în septembrie întoarcerea la şcoală, anunţă premierul Giuseppe Conte într-un interviu acordat ziarului La Repubblica, relatează Reuters.

 
”În acest moment lucrăm în vederea autorizării redeschiderii unei bune părţi a activităţilor, de la industrie la construcţii”, declară şeful Guvernului, precizând că un plan de ieşire din izolare urmează să fie prezentat cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare.
 
Cea mai îndoliată ţară de pandemia covid-19 în Europa, Italia a fost prima care a impus o izolare generală a populaţiei, la începutul lui martie.
 
Întreprinderile este necesar să îndeplinească măsuri sanitare stricte înainte de a fi redeschise, avertizează Giuseppe Conte, însă unele societăţi considerate ”strategice” - orientate către export - ar putea redeschide încă de săptămâna viitoare, în baza unei autorizări din partea prefecţilor.
 
Premierul anunţă că Guvernul preconizează o redeschidere a instituţiilor şcolare în septembrie şi subliniază că studii arată că riscul contagiunii rămâne foarte ridicat şi că învăţământul la distanţă funcţionează bine.
 
Italia a înregistrat 26.384 de morţi şi 195.351 de contaminări de la apariţia primelor cazuri de infectare cu noul coronavirus în ţară, la 21 februarie, potrivit ultimului bilanţ publicat sâmbătă de Protecţia Civilă.
 
Fără turişti străini
 
În privinţa turismului însă, veştile nu sunt la fel de bune, iar graniţele Italiei ar putea rămâne închise până la sfârşitul anului pentru turiştii străini, potrivit ministrului Turismului Dario Franceschini. Italia nu va deschide hotarele pentru turiştii străini în acest an, a declarat într-un interviu tot pentru ziarul La Repubblica ministrul Culturii şi Turismului, Dario Franceschini. 
 
El a anunţat însă în luna mai în Italia va fi reluată activitatea muzeelor şi principalelor atracţii turistice, care au fost închise din cauza izbucnirii coronavirusului. Printre atracţiile care, cel mai probabil, vor avea posibilitatea de a primi din nou vizitatori, ministrul a numit Colosseum şi Pompei.
 
Sicilia face însă anunţuri surprinzătoare despre felul în care va încuraja totuşi turiştii să viziteze insula. Astfel, Sicilia vrea să achite plăti jumătate din preţul zborurilor pentru a atrage turiştii în contextul crizei generate de coronavirus. Guvernul regional va plăti, de asemenea, una din trei nopţi de hotel şi toate biletele pentru muzee şi situri arheologice
 
Este pregătit un buget de 50 de milioane de euro, după ce industria a fost grav afectată în luna martie, respectiv aprilie, iar voucherele care conţin diferitele oferte vor fi disponibile pe site-ul de turism al insulei.
 
Însă, în condiţiile interdicţiei naţionale pentru turişti străini, oferta Siciliei va trebui să se limiteze doar la turiştii din Italia.
 
În Italia, 13% din PIB provine din turism, iar ţara planifică deja modalităţi de repornire a sectorului atunci când izolarea va lua sfârşit.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: