O ţară va oferi gratuit cetăţenilor săi vaccinul anti-COVID-19

O
ţară va oferi gratuit cetăţenilor săi vaccinul anti-COVID-19

FOTO Arhivă

Norvegia va oferi gratuit cetăţenilor săi vaccinul împotriva COVID-19, urmând să-l includă în programul naţional de vaccinare, transmite Reuters, citând un comunicat al Guvernului de la Oslo.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Dorim ca un număr cât mai mare de oameni posibil să beneficieze de oferta de a primi un vaccin sigur şi eficace. De aceea vaccinarea va fi gratuită”, a explicat premierul norvegian Erna Solberg.

„UE a încheiat până în prezent acorduri cu trei producători de vaccinuri diferiţi şi negociază acorduri cu alţi producători. Norvegia (ţară din afara UE, n. red.) este acoperită de aceste acorduri prin acordurile de recomercializare încheiate cu Suedia”, precizează ea într-un comunicat.

Conform înţelegerii dintre Stockholm şi Oslo, Suedia va cumpăra mai multe vaccinuri din schema de achiziţie a UE, pe care le va revinde Norvegiei, notează Reuters, potrivit Agerpres.

Norvegia face parte şi din COVAX, schema globală de distribuţie a vaccinurilor împotriva COVID-19 susţinută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările