Nou scandal loveşte Casa Regală spaniolă. Justiţia descoperă mai multe conturi secrete ale fostului rege Juan Carlos

Nou scandal loveşte Casa Regală spaniolă. Justiţia descoperă mai multe conturi secrete ale fostului rege Juan Carlos

Fpstul rege al Spaniei, Juan Carlos

Scandalurile care-l vizează pe fostul rege Juan Carlos, aflat în exil la Abu Dhabi din august, continuă să facă să se vorbească despre el în Spania, unde parchetul spaniol anticorupţie a descoperit noi conturi secrete ale fostului suveran, dezvăluie ElDiario.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Relaţiile fostului monarh cu Arabia Saudită se află, de asemenea, în vizorul justiţiei spaniole.
 
ElDiario.es dezvăluie că parchetul anticorupţie a descoprit că Juan Carlos deţinea câteva milioane de euro într-un cont ”ascuns” pe Insula Jersey.
 
Potrivit ziarului, fostul monarh şi familia sa deţin carduri de credit ale unor conturi secrete.
 
Unele dintre aceste carduri de credit au fost folosite după abdicarea sa în 2014, pe când nu mai beneficia de imunitatea de şef al statului.
 
Justiţia se intersează, de asemenea, de comisioane pe care Juan Carlos le-ar fi încasat ca intermediar în atribuirea construirii unei linii feroviare de mare viteză în Arabia Saudită unui consorţiu spaniol.
 
Ziarul publică o imagine polemică din 1998 în care fostul rege se afla într-o  vizită privată în Kazahstan.
 
În această imagine, Juan Carlos este surprins în timp primeşte de la fostul preşedinte Nursultan Nazarbaiev o haină din piele de leopard al zăpezilor, o specie protejată.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările