Noile tulpini de SARS-CoV-2. Germania ia în calcul să suspende zborurile internaţionale

Noile tulpini de SARS-CoV-2. Germania ia în calcul să suspende zborurile internaţionale

FOTO EPA-EFE

Guvernul german ia în calcul să suspende aproape toate zborurile internaţionale în încercarea de a preveni propagarea noilor mutaţii de coronavirus, a declarat ministrul german de Interne Horst Seehofer într-un interviu acordat marţi publicaţiei „Bild”.

Ştiri pe aceeaşi temă

O altă măsură avută în vedere de Guvernul german constă în izolarea regiunilor cu un număr ridicat de infectări cu mutaţiile de SARS-CoV-2, relatează Reuters.

„Pericolul reprezentat de aceste mutaţii ale virusului ne obligă să luăm în considerare măsuri chiar şi mai drastice”, a declarat Horst Seehofer.

„Acestea includ controale mai stricte la graniţe, mai ales la frontierele cu regiunile de mare risc, dar şi o diminuare a traficului aerian aproape la zero, la fel cum face în prezent Israelul”, a precizat ministrul german.

Potrivit Bild, cancelarul german Angela Merkel le-a reproşat membrilor cabinetului său că au „pierdut controlul” în gestionarea pandemiei de COVID-19.

Într-un discurs susţinut marţi la Forumul Economic de la Davos, care se desfăşoară în acest an în format virtual, Merkel a avertizat că „viteza cu care am reacţionat” împotriva coronavirusului SARS-CoV-2 „a lăsat mult de dorit”. În opinia cancelarului german, noul coronavirus a arătat că este nevoie de diminuarea procedurilor birocratice şi de digitalizarea societăţii.

Germania este a zecea cea mai afectată ţară din lume de noul coronavirus, înregistrând oficial până marţi 2.156.463 de cazuri de infectare, dintre care 53.626 fatale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările