Macron: Georgia va deveni candidată la UE după răspunsurile la întrebările prioritare ale CE

Macron: Georgia va deveni candidată la UE după răspunsurile la întrebările prioritare ale CE

Foto: Getty Images

La rândul său, preşedintele Georgiei Salome Zurabishvili a anunţat disponibilitatea ţării de a „lucra din greu în următoarele luni pentru a obţine statutul de ţară candidată”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Georgia va primi statutul de ţară candidată la Uniunea Europeană după ce va răspunde la întrebările pe care Comisia Europeană le consideră prioritare, a declarat joi preşedintele francez Emmanuel Macron la o conferinţă de presă privind rezultatele primei zile a summit-ului UE de la Bruxelles.

„Am decis că statutul de candidat va fi acordat Georgiei după ce aceasta va răspunde la întrebările prioritare pe care Comisia Europeană le-a adresat”, a spus Macron.

La rândul său, preşedintele Georgiei Salome Zurabishvili, pe Twitter, a anunţat joi că ţara este pregătită să „lucreze din greu în următoarele luni pentru a obţine statutul de candidată”.

În prima zi a summit-ului UE, a fost luată decizia de a acorda statutul de candidate Ucrainei şi Moldovei, precum şi de „recunoaştere a perspectivelor europene ale Georgiei”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările