Guvernul Poloniei mobilizează armata şi companii de stat împotriva pandemiei de COVID-19

Guvernul Poloniei mobilizează armata şi companii de stat împotriva pandemiei de COVID-19

Steagul Poloniei FOTO Arhivă

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a dat ordin ca şase companii controlate de stat, printre care două rafinării, o bancă şi o companie minieră de cupru, să construiască spitale temporare pentru a ajuta ţara în lupta împotriva noului coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Polonia, numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 a crescut accelerat în ultimele săptămâni. Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri 21.629 de cazuri noi. Această evoluţie a determinat guvernul să declanşeze planul de ridicare de spitale temporare pe teritoriul ţării, scrie DPA, potrivit Agerpres.

„Creşterea numărului infectărilor noi poate provoca prăbuşirea sistemului sanitar, care se află deja în pragul colapsului, dacă nu introducem măsuri extraordinare”, a declarat şeful cancelariei premierului, Michal Dworczyk, citat de agenţia PAP.

Vineri, Mateusz Morawiecki a dat ordin ca şase companii controlate de stat să construiască spitale temporare. Acestea vor suplimenta cu peste 3.000 numărul paturilor disponibile pentru bolnavii de COVID-19, potrivit lui Dworczyk.

Printre companiile implicate se află Orlen şi Lotus, din domeniul petrolului şi gazelor, cea mai mare bancă poloneză PKO BP şi KGHM, unul din cei mai mari producători mondiali de cupru şi argint, notează DPA.

Totodată, Ministerul Apărării a comunicat vineri că va suplimenta la peste 20.000 de militari, de la 3.000, efectivele mobilizate în ajutorul sistemului sanitar, suprasolicitat în aceste zile.

Polonia a înregistrat până acum 340.834 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 5.351 fatale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările