Guvernul german alocă jumătate de miliard de euro pentru modernizarea sistemelor de ventilaţie ca măsură de combatere a pandemiei COVID-19

Guvernul german alocă jumătate de miliard de euro pentru modernizarea sistemelor de ventilaţie ca măsură de combatere a pandemiei COVID-19

Foto arhivă

Guvernul german va investi 500 de milioane de euro în modernizarea sistemelor de ventilaţie din clădirile publice în scopul combaterii răspândirii noului coronavirus, relatează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fondurile vor merge la instituţii publice, muzee, teatre, universităţi şi şcoli şi sunt destinate modernizării sistemelor de aer condiţionat în limita a 100.000 de euro. Totodată, pot fi folosite pentru achiziţia de senzori pentru măsurarea nivelului de dioxid de carbon, un indicator al aerului stătut dintr-un spaţiu închis. Banii vor fi alocaţi începând de marţi.
 
Şcolile care nu dispun de sisteme centralizate de aer condiţionat sunt îndemnate să apeleze la purificatoare mobile de aer, în funcţie şi de posibilitatea ventilării naturale obţinute prin simpla deschidere a ferestrelor.
 
Experţii germani avertizează însă că purificatoarele care se bazează pe raze ultraviolete, ionizare sau ozon pot fi ineficiente împotriva particulelor de coronavirus şi în unele cazuri pot chiar înrăutăţi calitatea aerului.
 
Germania a introdus ventilarea spaţiilor interioare în strategia naţională de combatere a transmiterii coronavirusului SARS-CoV-2, nemţii fiind sfătuiţi să-şi aerisească locuinţele de cel puţin două ori pe zi.
 
Stropii de salivă eliberaţi prin tuse sau strănut pot supravieţui în aer cel puţin 8 minute, în timp ce picăturile fine de virus sau aerosolii rezistă şi câteva ore.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările