Grecia a confirmat primul caz de variolă a maimuţei la un român care trăieşte în Marea Britanie

Grecia a confirmat primul caz de variolă a maimuţei la un român care trăieşte în Marea Britanie

Variola Maimuţei

Autorităţile sanitare din Grecia au anunţat că a fost confirmat primul caz de variolă a maimuţei. Persoana infectată este un român care trăieşte în Marea Britanie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Românul a venit în vacanţă în Grecia împreună cu prietena sa care a fost de asemenea internată, dar nu are simptome. Conducerea de la Atena a anunţat la sfârşitul acestei săptămâni şi un caz de lepră, relatează Digi24. 

Bărbatul a prezentat simptome de febră mare în urmă cu câteva zile,însoţite de o erupţie cutanată pe partea superioară şi inferioară a corpului. Autorităţile sanitare din Kefalonia au identificat rapid că ar putea fi vorba de variola maimuţei şi au intrat în alertă. 
 
„Nu avem alte cazuri, dar din păcate, vă anunţ în exclusivitate, avem primul caz de lepră în Grecia! Primul caz de lepră în Grecia a fost anunţat oficial, acum o oră, de Ministerul Sănătăţii de la noi”, a a declarat dr. Nikos Koudonis. 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările