Fiul lui „Pablo Escobar“ al Italiei, care se laudă că îşi cântăreşte banii, este asistat social. Alţi 100 de mafioţi din Calabria primesc venitul de cetăţenie

Fiul lui „Pablo Escobar“ al Italiei, care se laudă că îşi cântăreşte banii, este asistat social. Alţi 100 de mafioţi din Calabria primesc venitul de cetăţenie

Operaţiune a Poliţiei italiene împotriva mafiei calabreze FOTO Arhivă

Peste 100 de membri ai 'Ndrangheta, temuta mafie calabreză, au solicitat şi au obţinut venitul de cetăţenie, un ajutor social destinat italienilor săraci, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre cei 101 de mafioţi care au obţinut venitul de cetăţenie figurează personaje foarte bogate, apropiate de şeful 'Ndrangheta sau care au un rol ierarhic în organizaţia criminală, anunţă Poliţia din Calabria (sud) într-un comunicat.

Unul dintre beneficiari este Alessandro Pannunzi, fiului aşa-numitului „Pablo Escobar al Italiei”, Roberto Pannunzi.

Potrivit anchetorilor italieni şi americani, Roberto Pannunzi este unul din cei mai importanţi „brokeri” mondiali de cocaină. Acesta „se lăuda că nu îşi numără banii, ci îi cântăreşte”, subliniază Poliţia din Calabria.

Fiul său Alessandro este căsătorit cu „fiica unuia din principalii producători columbieni de cocaină”, mai precizează comunicatul.

Cei 101 mafioţi vor fi obligaţi să restituie sumele primite necuvenit, al căror total se ridică la 516.000 de euro. Venitul de cetăţenie, o măsură emblematică a fostului guvern populist italian, este în valoare de 780 de euro per persoană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: