Eurobarometru: Schimbările climatice, cea mai mare îngrijorare a europenilor

Eurobarometru: Schimbările climatice, cea mai mare îngrijorare a europenilor

Arhiva foto

Schimbările climatice sunt urmate de sănătate şi migraţie, în topul problemelor pe care le au europenii, conform unui eurobarometru realizat de Parlamentul European şi Comisia Europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Eurobarometrul privind viitorul Europei a fost realizat în perioada 16 septembrie - 17 octombrie 2021 în toate cele 27 de state membre ale UE, prin interviuri directe sau online. În total, au răspuns la întrebări circa 26.530 de europeni.
 
Nouă din zece tineri europeni consideră că eforturile de combatere a schimbărilor climatice le pot îmbunătăţi sănătatea şi bunăstarea (91% din segmentul de vârstă 15-24 de ani). Sentimentul este împărtăşit de 87% din totalul celor care au răspuns la sondaj, arată Digi24.
 
Sondajul arată că 81% din europeni sunt mulţumiţi că trăiesc în UE; 68% văd Uniunea ca pe un loc stabil într-o lume agitată, iar 67% sunt de părere că proiectul european oferă perspective de viitor tineretului.
 
Studiul relevă faptul că jumătate din europeni (49%) consideră că schimbarea climei este principala problemă globală pentru viitorul UE, urmează sănătatea (34%), migraţia forţată (circa 30%). 
 
Cele mai mari probleme pentru Uniunea Europeană în sine sunt inegalităţile sociale (36%), şomajul (32%) şi migraţia (31%). Ca şi la nivel global, în UE cele mai mari probleme sunt cele de mediu şi climatice (32%).
 
Respectul pentru democraţie, drepturile omului şi statul de drept (27%) sunt cele mai mari valori europene, urmate de puterea industrială şi comercială (25%). UE reprezintă mai bine decât alte ţări valori cum ar fi pacea (49%), libertatea de opinie (47%), egalitatea şi solidaritatea socială (45%) sau toleranţa şi deschiderea faţă de ceilalţi (44%),
 
Marea majoritate a europenilor sunt fericiţi că trăiesc în UE (81%), respectiv în ţara lor (89%) şi sunt mulţumiţi de viaţa lor familială (89%).
 
 

Vă recomandăm şi: 

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările