Doi dintre cei mai căutaţi criminali din Europa, prinşi după 20 de ani

Doi dintre cei mai căutaţi criminali din Europa, prinşi după 20 de ani

FOTO EUROPOL via BBC

Doi dintre cei mai căutaţi criminali din Europa au fost prinşi în Africa de Vest după ce au fost fugari timp de peste două decenii, relatează Fox News citând BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Francezul Jean-Claude Lacote, în vârstă de 53 de ani şi belgiana Hilde van Acker, în vârstă de 56 de ani, s-au ascuns din 1996, când au ucis un om de afaceri britanic într-un oraş din Belgia. Cuplul a fost arestat săptămâna aceasta în Coasta de Fildeş. Poliţia Republicii vest-africane a transmis că aceştia îşi schimbaseră numele. Francezul chiar a fost gazda unui reality show, Duty Calls, la o televiziune sud-africană, care a fost difuzată între 2000 şi 2003 – şi care avea ca subiect chiar prinderea infractorilor.
 
În 2007, Lacote a fost arestat şi condamnat pentru înşelătorie, însă ajutat de van Acker, a evadat din închisoare. 
 
Jean-Claude Lacote şi Hilde van Acker FOTO Ivory Coast Police via FOX News
 
În 1996, cuplul l-a împuşcat mortal pe Marcus Mitchell, un om de afaceri irlandez, după ce acesta a descoperit că fusese fraudat. Cei doi au fost reţinuţi, însă au fost eliberaţi în lipsa probelor – şi astfel au reuşit să fugă în Africa de Sud, unde au trăit mai mulţi ani.
 
În 2011, cuplul a fost condamnat în absenţă la închisoare pe viaţă de către un tribunal belgian. Poliţia belgiană a încercat ani de zile să obţină extrădarea lor din Africa de Sud.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: