COVID-19. Slovacia relaxează restricţiile după campania naţională de testare

COVID-19. Slovacia relaxează
restricţiile după campania naţională de testare

FOTO Arhivă

După o campanie naţională de testare efectuată în două etape, Guvernul slovac a decis să relaxeze restricţiile impuse pentru a combate noul coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, Slovacia va redeschide la jumătate din capacitate teatrele, sălile de cinema şi bisericile începând de luni, iar sălile de fitness şi piscinele vor putea opera cu un număr limitat de vizitatori, scrie Reuters, citând un anunţ al premierului Igor Matovic.

Totuşi, meciurile de hochei pe gheaţă şi cele de fotbal vor fi reluate fără spectatori.

Slovacia, cu 5,5 milioane de locuitori, este una dintre primele ţări din Europa care relaxează restricţiile impuse pentru contracararea celui de-al doilea val de COVID-19.

Potrivit lui Matovic, campania naţională de testare a contribuit la reducerea proporţiei de infectări cu mai mult de jumătate.

Slovacia a raportat în total 83.796 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus depistate prin testarea standard de la începutul pandemiei. Numărul deceselor de COVID-19 se ridică la 491.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările