Coronavirus în Marea Britanie. 19 angajaţi ai sistemului medical au murit din cauza Coivd-19. Vârful epidemiei nu a fost atins

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Personalul meical din Marea Britanie suprasolicitat din cauza Pandemiei Covid-19
Personalul meical din Marea Britanie suprasolicitat din cauza Pandemiei Covid-19

Nouăsprezece de angajaţi ai sistemului de sănătate (NHS) au murit în Marea Britanie din cauza COVID-19 , a declarat sâmbătă ministrul sănătăţii, Matt Hancock. Regatul Unit nu a atins încă vârful epidemiei de COVID-19 care ar permite o relaxare a restricţiilor de circulaţie, a mai spus Hancock.

"Întreaga mea inimă este cu familiile lor ... şi faptul că mulţi dintre ei sunt oameni care au venit în această ţară pentru a lucra la NHS, îmi frânge inima. Oamenii literalmente îşi dau viaţa pentru NHS, ei au venit aici pentru aceasta. Noi trebuie să aducem un omagiu memoriei lor ", a spus Hancock.

El a subliniat că vor fi cercetate cazurile de infecţie a personalului din cadrul NHS, dar a menţionat că, potrivit informaţiilor, decesele medicilor nu s-au datorat lipsei de materiale de protecţie şi că ar fi putut fi infectati nu în spitale, ci în alte locuri.

Autorităţile britanice au anunţat, sâmbătă, că în ultima zi s-au înregistrat 917 decese cauzate de coronavirus. Bilanţul este acum de 9.875 de morţi în Marea Britanie.

Vineri, noile decese anunţate erau 980. În ceea ce priveşte numărul persoanelor infectate, acesta a crescut cu 5.234, ajungând la 78.991. Până sâmbătă dimineaţă, la ora 09.00, în Regatul Unit s-au făcut aproape 335.000 de teste.

Cartierele cu cele mai multe şi cu cele mai puţine cazuri de Covid-19

Potrivit datelor de la Public Health England publicate miercuri seara, s-a ajuns la 14.355 de cazuri confirmate de Covid-19 în Londra, însemnând o creştere de 977. Cifrele publicate de NHS England miercuri arată că Brent este cartierul londonez cu cele mai multe cazuri confirmate (853). Pe de altă parte, zona cu cele mai puţine cazuri este Kingston upon Thames, având 212.

Potrivit hărţii prezentate de mylondon.news, după Brent, Croydon este cartierul cu un număr mare de cazuri confirmate (763), urmat de Southwark (755), Barnet (752), Lambeth (731), Newham (608), Wandsworth (591), Bromley (583), Lewisham (554), Ealing (553), Harrow (530).

Potrivit celor mai recente cifre publicate de NHS England, alte 201 persoane pozitive au murit în spitalele din Londra. Astfel, numărul total de decese confirmate în Londra ajunge la 1.907.

Datele actualizate vin în contextul în care un nou sondaj naţional a dezvăluit cartierele londoneze cu cele mai multe persoane care încalcă reglementările care impun rămânerea în case. Astfel, conform sondajului realizat de Evergeen Life, în parteneriat cu Universitatea din Manchester şi cu Universitatea din Liverpool, un procent uriaş de 21% dintre locuitorii cartierului Enfield nu stau acasă. Aceasta, în comparaţie cu o medie de 6,2% din întreaga capitală reprezentându-i pe cei care au recunoscut în sondaj că nu respectă directivele, cu excepţia lucrătorilor-cheie cărora le este permisă deplasarea.

Vârful epidemiei nu s-a atins

Marea Britanie nu a atins încă vârful epidemiei de COVID-19 care ar permite o relaxare a restricţiilor de circulaţie, a declarat sâmbătă ministrul britanic al sănătăţii Matt Hancock, relatează Reuters.

Bilanţul morţilor în spitalele britanice a ajuns aproape la 9.000, doar vineri înregistrându-se 980 de decese.

În urmă cu trei săptămâni, Marea Britanie a impus carantina în încercarea de a stopa răspândirea virusului, iar asupra guvernului s-au făcut tot mai multe presiuni pentru a detalia cât vor mai dura restricţiile severe de circulaţie, în contextul în care oamenii sunt obligaţi să stea în case, iar multe companii nu au activitate.

Mai mulţi miniştri au declarat că Marea Britanie trebuie să depăşească vârful epidemiei înainte de a avea loc schimbări în regimul de circulaţie, iar Hancock a spus că, deşi numărul internărilor a început să stagneze, nu există deocamdată suficiente dovezi pentru a avea certitudinea că răul cel mare a trecut.

"Analiza noastră este că nu am ajuns încă acolo. Nu am văzut o stagnare suficientă pentru a putea spune că am atins vârful" epidemiei, a declarat Hancock la BBC radio.

Unii oameni de ştiinţă au sugerat că ar mai fi câteva săptămâni până să se ajungă la vârful epidemiei, însă Hancock crede că "nimeni nu ştie" când va fi. "Sunt tot soiul de sugestii. Treaba lor este să facă cea mai bună estimare şi să ne sfătuiască, şi avem o mulţime de sfaturi diferite de la oameni de ştiinţă diferiţi", a adăugat el.

Pe de altă parte, profesorul de vaccinologie Sarah Gilbert de la Universitatea Oxford a susţinut că un vaccin împotriva coronavirusului ar putea fi disponibil pentru populaţie până în septembrie, relatează Press Association. Gilbert conduce o echipă de cercetători care au ca scop dezvoltarea unui vaccin care să protejeze populaţia împotriva coronavirusului, potrivit PA.

Într-un interviu cu publicaţia The Times, Gilbert a anunţat că împreună cu echipa ei a creat deja un posibil vaccin la care urmează să se înceapă testele pe oameni în circa două săptămâni.

Ea a declarat publicaţiei citate că este "80% sigură de succes, pe baza altor lucruri pe care le-am făcut cu acest tip de vaccin".

Majoritatea experţilor din industrie sunt de părere că este nevoie de cel puţin 18 luni pentru dezvoltarea unui vaccin şi distribuirea lui la nivel global, aminteşte PA.

Însă Gilbert crede că, dacă li se va permite unor voluntari, proveniţi din locuri în care nu au fost impuse măsuri de izolare, să se infecteze pe cale naturală cât mai repede cu putinţă, atunci aceasta va accelera procesul de testare clinică.

Dacă unul dintre aceste locuri se dovedeşte a avea o rată mare de transmitere a virusului, atunci vom vedea foarte rapid cât de eficient este vaccinul nostru, deci aceasta ar fi o strategie pentru a reduce timpul, a spus ea. "Carantina totală îngreunează lucrurile. Dar nici nu ne dorim imunitate de turmă. Vrem ca ei să fie susceptibili şi expuşi în mod natural pentru a testa eficienţa" vaccinului, a adăugat cercetătoarea britanică.

Iar pentru ca distribuirea vaccinului să poată începe în toamnă, Gilbert spune că executivul va trebui să demareze producţia vaccinului înainte de a i se dovedi eficacitatea. Nu vrem să treacă prea mult timp din acest an şi să descoperim că avem un vaccin foarte eficient, dar nu a fost produs propriu-zis ca să-l putem folosi, a declarat ea pentru The Times.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite