„Bild“: Fiica lui Heinrich Himmler, liderul SS, a lucrat pentru serviciul german de informaţii externe

„Bild“: Fiica lui Heinrich Himmler, liderul SS, a lucrat pentru serviciul german de informaţii externe

Gudrun Burwitz, fiica lui Heinrich Himmler (în fotografia din plan secundar - Grudrun Burwit, alături de tatăl său) Foto: Captură „Bild“

Fiica lui Heinrich Himmler, liderul organizaţiei paramilitare SS din timpul Germaniei naziste, a lucrat pentru scurt timp, după război, în serviciul de informaţii externe al ţării, potrivit unor informaţii apărute vineri în presa germană, relatează dpa.

Sub numele de Gudrun Burwitz, ea a lucrat ca secretară în cadrul Bundesnachrichtendienst în perioada1961-1963, a relatat tabloidul german „Bild“, citându-l pe istoricul Bodo Hechelhammer.
 
„Momentul plecării sale a coincis cu implementarea unei măsuri care a presupus recunoaşterea angajaţilor hărţuiţi de nazişti“, a afirmat Hechelhammer.
 
Potrivit „Bild“, Gudrun Burwitz a rămas deosebit de activă în cercuri extremiste de dreapta până la o vârstă înaintată şi a participat la marşuri naziste. Ea nu s-a distanţat niciodată de crimele tatălui său, care a supervizat un regim de teroare şi supraveghere ca lider al Schutzstaffel (SS) şi ca mâna dreaptă a lui Adolf Hitler.

Totodată, cotidianul citat scrie că Gudrun Burwitz, născută Himmler, a murit la sfârşitul lunii mai a acestui an, la vârsta de 88 de ani. 
 
Himmler, care s-a sinucis cu cianură după ce a fost capturat de trupele britanice în 1945, a fost considerat unul dintre principalii organizatori ai Holocaustului, în care 6 milioane de evrei europeni au fost ucişi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările