Băutură alcoolică fabricată din mere crescute lângă fosta centrală nucleară de la Cernobîl, confiscată de autorităţi

Băutură alcoolică fabricată din mere crescute lângă fosta centrală nucleară de la Cernobîl, confiscată de autorităţi

Centrala de la Cernobîl FOTO Sean Gallup/Getty Images

Primul stoc de Atomik, băutură alcoolică fabricată din mere crescute lângă fosta centrală nucleară de la Cernobîl, a fost confiscat de autorităţile ucrainene, iar cercetătorii care au produs-o aşteaptă de două luni rezolvarea cazului, relatează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chernobyl Spirit Company a spus că 1.500 de sticle de Atomik au fost confiscate pe 19 martie şi duse la Procuratura din Kiev. Ofiţerii au luat încărcătura dintr-un camion al distileriei din Carpaţi.

Băutura spirtoasă, spun producătorii, este primul produs de consum de la Cernobîl realizat după dezastrul nuclear din 1986.

Ei aşteaptă acum rezultatul anchetei serviciilor de securitate ucrainene şi spun că nu ştiu de ce încărcătura, care avea destinaţia Marea Britanie, a fost confiscată.

„Pare că ne acuză că folosim timbre de accize ucrainene false”, a explicat profesorul Jim Smith, cercetător care a petrecut mai mulţi ani studiind zona interzisă înainte de a pune bazele Chernobyl Spirit Company cu câţiva ucraineni. „Asta nu are sens, pentru că sticlele sunt pentru Marea Britanie şi sunt în mod evident etichetate cu timbre de accize britanice valide”.

Întreprinderea care produce Atomik este condusă de oameni de ştiinţă care lucrează în zona interzisă de 4.000 de kilometri pătraţi de la Cernobîl - zonă abandonată după 1986. Studiile lor au cuprins dezvoltarea de culturi experimentale pentru a afla dacă cerealele şi altele crescute în zonă pot fi folosite pentru produse care să fie sigure în vederea consumului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările