889 de decese în 24 de ore în Italia: peste 10.000 de oameni au murit

889 de decese în 24 de ore în Italia: peste 10.000 de oameni au murit

FOTO AFP

Protecţia Civilă din Italia a anunţat că sâmbătă au fost înregistrate 3.651 de noi cazuri de infectare (vineri erau 4.401), 889 de morţi, faţă de vineri - 969. Persoane vindecate - 1.434 (589 în ziua precedentă), potrivit La Repubblica.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul deceselor a depăşit 10.000 de la începutul epidemiei (10.023).
 
Regiunea Lombardia din Italia, care a fost focarul infectării cu coronavirus, a înregistrat 542 de noi decese sâmbătă, numărul total aici ajungând la 5.944, potrivit The Guardian. 
 
Guvernul ia în considerare să extindă carantina până la mijlocul lunii aprilie. 
 
Numărul cazurilor în regiune a crescut cu aproximativ 2.117 la 39.415. 
 
Numărul cazurilor din Italia nu „este reprezentativ pentru întreaga populaţie infectată” a spus şeful departamentului de boli infecţioase al spitalului Sacco din Milano: „sunt mult mai multe cazuri”. Doar pacienţii simptomatici sunt testaţi.
 
Lombardia efectuează 5.000 de teste pe zi, „mult mai puţine decât ar fi nevoie”, în vreme ce „mii de oameni aflaţi în izolare la domiciliu aşteaptă să fie testaţi”. Nu pot fi făcute mai multe teste din cauza numărului limitat de echipamente de protecţie, a explicat expertul.
 
Italienii pot fi amendaţi cu până la 3.000 de euro pentru nerespectarea măsurilor guvernamentale de nu ieşi din case decât dacă este absolut necesar.
 
Giorgio Palu, fost preşedinte al Societăţii italiene şi europene de virusologie, a declarat pentru CNN că măsurile impuse în Italia nu sunt „atât de riguroase sau stricte precum cele din China”.
 
„Dar e tot ce poţi face într-o democraţie”, a spus el.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: