Serviciul sud-coreean de informaţii: Kim Jong-un şi-a transferat o parte din atribuţii. Ce rol are sora sa mai mică

Serviciul sud-coreean de informaţii: Kim Jong-un şi-a transferat o parte din atribuţii. Ce rol are sora sa mai mică

Kim Jong-un alături de sora sa Kim Yo-jong FOTO Arhivă

Serviciile sud-coreene de informaţii consideră că sora lui Kim Jong-un este „numărul doi de facto” al regimului de la Phenian, deşi dictatorul nord-coreean încă nu şi-a ales succesorul.

Ştiri pe aceeaşi temă

În vârstă de 32 de ani, Kim Yo-jong este singurul membru al familiei dictatorului de la Phenian care deţine un rol public în politica nord-coreeană. Ea a dus recent o campanie foarte dură de presiune împotriva Coreei de Sud, scrie Reuters.

Potrivit unui deputat sud-coreean, care citează serviciile de informaţii ale ţării sale, Kim Yo-jong îşi ajută fratele în gestionarea treburilor regimului.

„Kim Jong-un îşi păstrează încă autoritatea absolută, dar o parte din ea a fost predată puţin câte puţin. Yo-jong este liderul numărul doi de facto, dar (Kim Jong-un, n. red.) nu şi-a ales un succesor”, a afirmat deputatul după o şedinţă cu uşile închise cu Serviciul Naţional de Informaţii (NIS).

Kim Jong-un şi-a delegat o parte din autoritate colaboratorilor săi apropiaţi, în principal surorii sale mai mici, Kim Yo-jong, arată o evaluare a NIS

El a renunţat în principal la atribuţii economice şi din domeniul apărării, în scopul de a reduce din presiunea existentă asupra sa şi de a evita să fie blamat în caz de eşec, conform evaluării.

Astfel, Pak Pong-ju, vicepreşedintele Comisiei pentru Afaceri de Stat, şi noul premier Kim Tok-hun au preluat controlul asupra sectorului economic.

În cea ce priveşte armata, Choe Pu-il, directorul pentru afaceri militare al patridului unic, şi Ri Pyong-chol, vicepreşedintele Comisiei Militare Centrale, şi-au asumat autoritatea parţială, precizează NIS.

Sora liderului nord-coreean este responsabilă de politica faţă de Coreea de Sud şi faţă de Statele Unite, precum şi cu alte probleme generale. De fapt, ea s-a făcut cunoscută mai ales daorită summitului din Vietnam dintre Kim Jong-un şi Donald Trump. În aprilie, Kim Yo-jong a fost văzută drept noul lider al Coreei de Nord pe fondul dispariţiei publice a fratelui său.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările