Coreea de Nord a organizat o ceremonie grandioasă pentru dezvăluirea noului portret al lui Kim Jong-un. Reacţia publicului VIDEO

Coreea de Nord a organizat o ceremonie grandioasă pentru dezvăluirea noului portret al lui Kim Jong-un. Reacţia publicului VIDEO

Foto Captură Video

Coreea de Nord a dezvăluit noul portret oficial al lui Kim Jong-un, la împlinirea unui deceniu de guvernare. Tabloul este pictat şi are mari dimensiuni, fiind considerat un pas important pentru cultul personalităţii oficialului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Televiziunea publică nord-coreeană a difuzat un program de 40 de minute despre evenimentul care a marcat împlinirea a 10 de ani de când Kim a devenit prim-secretar al Partidului Muncitoresc, scrie Digi24.

Kim ar fi preluat puterea atunci când a fost numit comandant suprem al armatei după ce tatăl său, Kim Jong Il, a murit, în decembrie 2011.
 
Acesta nu a fost prezent la ceremonie. Publicul a aplaudat şi aclamat noul portret al oficialului.
 
Într-un discurs rostit duminică la o reuniune naţională, Choe Ryong Hae, membru al Prezidiului Biroului Politic al Comitetului Central al WPK şi unul dintre cei mai înalţi oficiali sub Kim, l-a lăudat pe liderul nord-coreean ca fiind „un gânditor talentat şi teoretician, un om de stat remarcabil şi un mare comandant fără egal".
 
Evenimentele au început vineri şi includ o săptămână de comemorări care se vor referi şi la aniversarea a 110 ani de la naşterea lui Kim Il Sung, fondatorul Coreei de Nord şi bunicul lui Kim Jong-un.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările