Viorica Dăncilă, dată în judecată de Times New Roman. Care sunt motivele

Viorica Dăncilă, dată în judecată de Times New Roman. Care sunt motivele

Viorica Dăncilă va fi dată în judecată de redactorul şef al site-ului de satiră Times New Roman FOTO Gov.ro

Redactorul şef al publicaţiei de satiră Times New Roman a anunţat că o dă în judecată pe Viorica Dăncilă, cerând în instanţă daune simbolice de 1 leu. Decizia vine după ce şi premierul României, alături de alte patru femei din PSD, au acţionat în instanţă TNR şi au cerut despăgubiri în valoare de 500.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Redactorul şef al publicaţiei de satiră Times New Roman, Călin Petrar, a transmis că o va da în judecată pe Viorica Dăncilă, motivând că prin gafele făcute din postura de prim-ministru atinge demnitatea românilor şi prejudiciază imaginea ţării. Petrar a precizat şi că va cere în instanţă daune de 1 leu „pentru că luptă pentru păstrarea libertăţii de exprimare, nu pentru bani“. 

„După episodul Priştina-Podgorica, la presiunea bunului simţ şi la sfaturile avocatului meu, Radu Sora, am decis să o dau şi eu în judecată pe Viorica Dăncilă. Asta se întâmplă în acelaşi dosar în care Viorica Dăncilă ne cere mie şi colegilor mei de la Times New Roman 100.000 de euro pentru că am spus despre ea într-un articol că este tâmpită. Ţin să precizez că nu mi-am dorit să fiu într-un asemenea conflict, ci este doar un răspuns la cererea absurdă făcută de Viorica Dăncilă. Este nu doar revoltător, ci de-a dreptul kafkian ca Viorica Dăncilă să îmi ceară 100.000 de euro pentru un articol care a stat online două zile, în timp ce ea îmi tăvăleşte imaginea şi demnitatea de român încă din 21 ianuarie 2009, în calitate de europarlamentar, şi din 29 ianuarie 2018 în calitate de prim-ministru al României.
 
Când libertatea de exprimare este atacată atât de halucinant, când ajungi să fii dat în judecată pentru o banală constatare, nu putem rămâne fără reacţie. Pentru că, repet, astfel de vremuri trăim: sunt dat în judecată de Viorica Dăncilă, care vrea 100.000 de euro prejudicii de imagine pentru c-am făcut-o tâmpită. 100.000 de euro pentru o constatare banală. O constatare pe care a făcut-o orice om cu un minim de discernământ. Aşa că îi cer şi eu prejudicii de imagine: nu mult, 1 RON, pentru că eu sau colegii mei luptăm pentru păstrarea libertăţii de exprimare, nu pentru bani“, a scris Petrar. 
 
În plus, Călin Petrar susţine că prin intermediul gafelor pe care le face, Viorica Dăncilă este cea care aduce „atingere demnităţii românilor şi grave prejudicii de imagine“. Mai mult, redactorul şef al TNR îi încurajează şi pe alţi cetăţeni „să acţioneze în consecinţă“. 
 
„Abordarea mea şi a avocatului meu este clară: dacă e cineva care suferă prejudicii de imagine sau atingeri ale dreptului la demnitate, suntem noi, românii. Prin tot ceea ce face, facilitând ca o persoană incompatibilă cu funcţia de premier (din cauza unei condamnări penale) să conducă România prin intermediul ei, prin modul în care se exprimă, prin gafele pe care le face, Viorica Dăncilă aduce atingere demnităţii noastre şi ne aduce grave prejudicii de imagine.
 
În încheiere, nu pot decât să-i încurajez şi pe alţi români să constate că Viorica Dăncilă le provoacă grave prejudicii de imagine şi să acţioneze în consecinţă. Astfel, orice cetăţean român poate face cereri de intervenţie în interes propriu, în dosarul nostru 10816/3/2018, în care să solicite acelaşi lucru, să se constate încălcarea dreptului său la demnitate şi imagine în calitate de cetăţean al României“, a conchis Călin Petrar. 
 
În urmă cu câteva luni, mai multe femei din PSD, printre care şi premierul României, au acţionat în instanţă publicaţia pentru un articol despre iubita liderului PSD, Irina Tănase, intitulat „Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-işti, ...“. 
 
În urma publicării materialului de pe timesnewroman.ro, Viorica Dăncilă, Gabriela Firea, Lia Olguţa Vasilescu, Irina Tănase şi Carmen Dan au dat site-ul în judecată şi au cerut despăgubiri în valoare de 500.000 de euro. 
 
Pamfletul făcea referire la iubita lui Liviu Dragnea, Irina Alexandra Tănase, prezentă în martie la Congresul extraordinar al PSD în primul rând al Sălii Palatului, alături de premierul Viorica Dăncilă şi de primarul Capitalei, Gabriela Firea. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările