Singur Acasă

Era evident, nu? Luna decembrie fără Macaulay Culkin este ca sezonul estival fără o ploaie răcoritoare de vară. Ambele filme sunt de fiecare dată o bucurie de privit, chiar dacă ne apropiem de 30 de ani de la apariţia celui dintâi. Asta ne dovedeşte încă o dată că timpul n-are efect asupra tânărului Kevin McCallister.

Toate filmele Harry Potter

Ce poate fi la fel de magic precup perioada Sărbătorilor? Dacă ai răspuns „Harry Potter”, atunci ai perfectă dreptate. Poţi dărui cărţile celor dragi sau, dacă ai un abonament HBO GO, să te uiţi la toate filmele din serie. Sunt disponibile de la 1 decembrie, iar dacă vrei să faci un maraton, săptămâna dintre Crăciun şi Anul Nou este cea mai bună ocazie.

El Clasico: FC Barcelona – Real Madrid

Cel mai frumos cadou pentru microbişti vine fix cu o săptămână înainte de Crăciun. Evenimetul sportiv al sezonului în Europa şi, de ce nu, în întreaga lume va fi difuzat la TV pe 18 decembrie, la ora 21:00. Aşteptările sunt mari, mai ales că Real Madrid şi Barcelona împart prima poziţie a clasamentului (cel puţin la ora scrierii acestui articol), fiind separate doar de golaveraj.

The Witcher

Dacă îţi era dor de Henry Cavill şi de jocul cu numele de mai sus, atunci Netflix îţi va face Crăciunul mult, mult mai frumos. Pe 20 decembrie, The Witcher va fi disponibil pe fiecare televizor care poate rula cel mai mare serviciu de streaming din lume. Singura necunoscută până la acea dată va fi dacă Henry va reuşi să se ridice la înălţimea personajului din joc. Mai e încă puţin!

Concertul de Crăciun din Viena

Dacă cineva s-ar trezi dintr-o comă şi primul lucru pe care l-ar vedea la televizor ar fi concertul Orchestrei Filarmonice din Viena, ar şti că a deschis ochii fix în ziua de Crăciun. Tu te poţi bucura şi în acest an de muzica fantastică pe televizorul tău, în dimineaţa Crăciunului. Măcar atunci să urmăreşti cap-coadă o orchestră, dacă în restul anului o petreci pe secţiunea de trending de pe YouTube.

Die Hard

Un alt clasic pentru care trebuie să-ţi faci timp în decembrie este „Die Hard” sau, aşa cum îl ştim noi, „Greu de ucis”. Este un film cu temă de Crăciun? Doar dacă te dai mulţi paşi în spate. Da, personajul lui Bruce Willis merge să-şi viziteze familia în Ajun, dar aici se opreşte festivitatea. În schimb, primim acţiune bună şi replici care au rămas în istorie! Păcat că niciun alt film din serie n-a putut surprinde magia primului. Probabil că Ajunul Crăciunului o fi avut ceva de a face...

Game of Thrones

Ştim că abia s-a terminat, însă iarna e aici şi e păcat să nu revedem cele mai tari momente care au definit serialul-fenomen. Atât de multe familii, atât de multe personaje, toate concurând pentru un singur lucru: tronul de fier. Dacă încă nu ai văzut serialul, ai norocul de a nu fi asaltat în fiecare săptămână de conversaţiile colegilor, atotdătătoare de intrigi pe care nu ai apucat să le vizionezi. Ce trebuie să ştii despre acest serial este că, pe lângă politica locală, avem şi dragoni şi nişte umblători mai mult morţi şi foarte reci decât vii. Spor la vizionat pe HBO GO!

O imagine mai bună

Toate lucrurile de mai sus sunt cu siguranţă augmentate de o imagine mai bună. Acest lucru se poate face cu un nou televizor, iar vestea bună este că nu trebuie să cheltuieşti o avere pentru acest lucru. Dacă vrei să te rezumi la un televizor non-smart şi să foloseşti soluţia Chromecast pentru toate aplicaţiile de streaming, suma pe care trebuie să o investeşti nu depăşeşte trei cifre. Dacă vrei să te bucuri de imagini 4K, vei găsi televizoare de calitate pentru mai puţin de 1500 de lei, fiecare cu capabilităţi smart, inclusiv de rulare a filmelor şi serialelor preferate de pe serviciile de streaming.

Fiind o perioadă a sărbătorilor, oferte găseşti la tot pasul. Tot ce trebuie să faci este să stabileşti un buget, să te hotărăşti asupra diagonalei şi rezoluţiei televizorului şi să porneşti în căutarea de informaţii. În drumul tău către o alegere cât mai corectă, asigură-te că studiezi şi părerile celor care deţin deja televizoarele pe care le-ai pus în lista de favorite. Nu există un televizor perfect, ci doar televizorul perfect pentru tine. Iar atunci când ai de partea ta un ecran care te încântă, toate lucrurile pe care vrei să le vezi de Crăciun devin şi mai frumoase.

Tu ce aştepţi să vezi de acest Crăciun?