Realitatea TV a pierdut contestaţiile după ce i-a fost declarat falimentul: când expiră licenţa audiovizuală a postului

Realitatea TV a pierdut contestaţiile după ce i-a fost declarat falimentul: când expiră licenţa audiovizuală a postului

Decizia justiţiei de a respinge contestaţiile Realitatea Media după ce i-a fost declarat falimentul pune sub semnul întrebării viitorul postului de ştiri Realitatea TV, a cărui licenţă audiovizuală va expira în curând.

Căile de atac folosite Realitatea Media după ce Curtea de Apel a decis că societatea trebuie să intre în faliment nu au avut succes, compania pierzând două acţiuni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit Paginademedia.ro
 
În plus, pe 30 octombrie, postului de ştiri îi expiră licenţa audiovizuală şi riscă să fie închis pentru că dosarul de prelungire a licenţei nu este complet. Procedural, orice televiziune căreia îi expiră licenţa trebuie să depună la CNA un dosar pentru prelungirea licenţei.
 
Un dosar care să conţină inclusiv un certificat de atestare fiscală că nu există datorii la stat sau, în caz de insolvenţă, un plan de reorganizare aprobat de instanţă. 
 
Astfel, dacă dosarul de prelungire a licenţei nu este complet, CNA nu-l va putea analiza şi  va lua act de expirarea licenţei, ceea ce înseamnă şi închiderea televiziunii.   
 
Cozmin Guşă, acţionar al Realitatea Media, a anunţat pe 1 aprilie, în emisiunea realizatoarei Denise Rifai, că firma care deţine licenţa de emisie pentru Realitatea TV a intrat în faliment. Atunci, Curtea de Apel a decis să respingă planul de reorganizare al Realitatea Media, societate aflată de opt ani în insolvenţă, şi să oblige judecătorul sindic să-i declare falimentul. 
 
Între timp, avocaţii au reuşit să prelungească termenul de intrare în faliment, prin câteva tertipuri juridice şi, de aceea, postul încă emite, mai notează sursa citată.
 
După luna aprilie, compania a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie două acţiuni în încercarea de a scăpa de faliment, o cerere de revizuire, pe 17 septembrie, iar pe 8 octombrie Tribunalul Bucureşti a sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acuzând un conflict de competenţă între Curtea de Apel şi Tribunalul Bucureşti. 
 
Ambele acţiuni au fost respinse: „Respinge ca tardivă cererea de revizuire formulată de revizuenta SC Realitatea Media SA, prin administrator special Grigoroscut Genoveva Vasilica, împotriva deciziei civile nr. 291/R din 1 aprilie 2019 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VI-a Civilă, în dosarul nr. 980/2/2019. Irevocabilă“, „Respinge excepţia conexităţii, invocată de debitoarea REALITATEA MEDIA S.A., prin administrator special Genoveva Grigoruscut. Constată inexistenţa conflictului negativ de competenţă între Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a Civilă şi Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VI-a Civilă. Restituie dosarul la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a Civilă. Irevocabilă“. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: