Românii ţin cu Ursu la Eurovision. Reprezentantul României la Eurovision 2022 intră în competiţie diseară

Românii ţin cu Ursu la Eurovision. Reprezentantul României la Eurovision 2022 intră în competiţie diseară

Wrs poartă o cămaşă specială, cu 200 de capse, pe care o smulge pe scenă FOTO TVR

Artistul Wrs va urca pe scena Eurovision Song Contest 2022 în această seară, în a doua semifinală a celei de-a 66-a ediţii a competiţiei, care se desfăşoară la Torino, pe Arena Pala Olimpico.

Ştiri pe aceeaşi temă

Melodia „Llamame“ cântată de Wrs, a fost refrenul zilei pe 4 mai, la prima repetiţie oficială susţinută de reprezentantul României pe scena Eurovision Song Contest de la Torino. Repetiţia României a fost cel mai vizionat moment al zilei pe canalul oficial de TikTok al competiţiei muzicale, cu peste 130.000 de vizualizări.

Cu o costumaţie nouă şi coregrafia modificată, Wrs şi echipa de dansatori au pregătit un moment electrizant în care artistul şi-a rupt cămaşa special realizată pentru acest show. Piesa de vestimentaţie a fost concepută cu 200 de capse, care l-au ajutat pe Wrs să surprindă la prima apariţie pe scena competiţiei, chiar înainte de ultimul refren.

„Primul contact cu scena Eurovision mi-a dat şi mai multă încredere în proiectul României. Simt că, în acest moment, locul meu este aici şi sunt foarte motivat pentru tot ceea ce urmează. Sesiunile lungi de repetiţii şi inspiraţie s-au transformat, peste noapte, în emoţia pe care ritmurile „Llamame“ o imprimă fanilor concursului“, a declarat Wrs la finalul primei sesiuni de repetiţii. „Mişcarea prin care am rupt cămaşa a fost pregătită cu Antonia Nae, designer cu experienţă la nivel internaţional, care a creat toate ţinutele pentru scenă, şi repetată în studio înainte de plecarea la Torino. Mă bucur enorm că a ieşit aşa cum ne doream“, a dezvăluit reprezentantul nostru.

Şi la a doua repetiţie oficială, desfăşurată luni, 9 mai, Wrs a impresionat din nou audienţa cu interpretarea melodiei „Llamame“, care a fost unul dintre cele mai apreciate momente ale zilei. „Am primit o mulţime de mesaje pozitive din partea fanilor, organizatorilor şi jurnaliştilor. A fost o nouă zi plină de emoţii, dar răspunsul nu s-a lăsat aşteptat: momentul nostru are deja aproape 140.000 de vizualizări pe canalul oficial de Youtube al ESC, ceea ce mă motivează şi mai mult să dau absolut totul în concurs“, a declarat Wrs, la finalul zilei.

Show-ul României are probleme tehnice

Spectacolul a fost modificat, după ce echipa TVR a avut şedinţe tehnice cu organizatorii, iar aceştia au încercat să pună în aplicare indicaţiile primite în urma primei repetiţii, scrie news.ro. Deşi mai sunt probleme cu privire la unele cadre alese de producătorii show-lui, reprezentanţii României le-au transmis acestora, punctual, solicitând remedierea lor.

Totodată, concurenţii ediţiei din acest an s-au lovit de o problemă tehnică: scena nu funcţionează aşa cum a fost proiectată. „Soarele“ în jurul căruia a fost gândită întreaga construcţie s-a blocat, iar această situaţie afectează show-urile participanţilor la concurs. Din această cauză, România, la fel ca alte ţări, nu poate folosi la potenţialul maxim grafica pregatită special pentru concurs.

Moldova şi Ucraina au prins finala

Prima semifinală a concursului s-a desfăşurat deja marţi seară, iar Ucraina şi Moldova se regăsesc pe lista celor zece ţări care s-au calificat în finala Eurovision. Celelalte opt ţări calificate sunt: Elveţia, Armenia, Islanda, Lituania, Olanda, Norvegia, Portugalia şi Grecia.  Au ratat calificarea în finală şapte ţări: Albania, Letonia, Slovenia, Bulgaria, Danemarca,  Austria, Croaţia.

Ucraina e reprezentată de Kalush Orchestra, care a interpretat melodia „Stefania“. „Vă mulţumim că sprijiniţi Ucraina!“, a spus solistul Oleg Psyuk, pe scena Arena Pala Olimpico. Republica Moldova a fost reprezentată de formaţia Zdob şi Zdub şi fraţii Advahov, care au interpretat melodia „Trenuleţul“.

La casele de pariuri, Ucraina este favorită pentru câştigarea concursului din acest an, beneficiind şi de valul de simpatie iscat după invazia rusească. În acest moment, Ucraina e cotată cu cele mai mari şanse - 88% - de a prinde un loc în Top 10 al clasamentului final. Potrivit eurovisionworld.com, doar alte patru ţări au şanse mai mari de 70%: Suedia - 85%, Italia - 84%, Marea Britanie şi Spania - 73%.


FOTO Profimedia

Wrs are poziţia 13

Cea de-a doua semifinală, în care va concura şi România, cu piesa „Llamame“, va avea loc în această seară, iar spectacolul va fi transmis în direct pe TVR 1 şi TVR Internaţional, de la ora 22.00. Aseară, la aceeaşi oră, reprezentantul nostru, alături de ceilalţi concurenţi din a doua semifinală, au urcat urca pe scena de la Arena Pala Olimpico pentru repetiţia la care juraţii i-au punctat cei 18 semifinalişti. Conform regulamentului, acest show nu a fost televizat, iar punctajele vor fi date publicităţii doar după Marea Finală.

Reprezentantul României va intra în concurs pe poziţia cu numărul 13, în partea a doua a semifinalei de joi, în care mai concurează interpreţi din Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia şi Irlanda.

Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) - Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia - sunt calificate direct în finală. Li se vor adăuga câte zece ţări calificate în fiecare din cele două semifinale. Ieri, pe panourile caselor de pariuri figurau cele cinci mari plătitoare, cele 10 ţări calificate în prima semifinală şi, deocamdată, cele 18 înscrise în a doua semifinală, care are loc azi - în total 33 de ţări. România ocupa abia locul 31 în acest clasament, fiind cotată cu doar 3% şanse de a prinde un loc în Top 10.

România, de două ori pe podium

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU (cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa), care se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs, la care participă din 1993, au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Wrs, un artist „pe val“

Andrei Ionuţ Ursu (născut pe 16 ianuarie 1993, la Buzău), cunoscut profesional ca Wrs (pronunţat în română „urs“), este dansator, cântăreţ şi compozitor. Înainte de a-şi începe cariera de muzician, a lucrat ca dansator pentru artişti celebri precum Inna, Antonia, Carla's Dreams, Corina Bud, Andreea Bănică sau Ruby şi a făcut parte din baletul PRO TV la emisiuni precum „Vocea României“ şi „Românii au talent“. Înclinaţia pentru dans e moştenită de la părinţi, ambii dansatori de muzică populară.

În anul 2015, face parte din trupa de băieţi SHOT, începându-şi cariera muzicală. Doi ani mai târziu, părăseşte proiectul şi se mută la Londra, unde îşi perfecţionează abilităţile de compozitor. În ianuarie 2020 semnează un contract de înregistrare cu Global Records şi demarează proiectul său de muzică electro pop, cu numele de scenă Wrs. Pe lângă muzica sa, Wrs îşi concepe adesea videoclipurile şi artwork-urile,  oferind ascultătorilor o privire în lumea sa interioară.

În ultimii doi ani, Wrs a devenit un artist în vogă. Cea mai recentă piesă a lui Wrs, „Amore“ feat. Ilkan Gunuc a ajuns în topurile muzicale din Bulgaria, Turcia, Moldova şi România. Totodată, piesa „Tsunami“ a devenit o senzaţie internaţională ajungând pe primele locuri în topurile din Bulgaria şi România.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările