Cine sunt artiştii care s-au înscris la Eurovision Moldova 2020

Cine sunt artiştii care s-au înscris la Eurovision Moldova 2020

Liusia Znamensky concurează în etapa naţională Eurovison Moldova 2020 FOTO trm.md

35 de artişti s-au înscris în etapa naţională a show-ului Eurovision Moldova, au anunţat membrii Comitetului de organizare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Membrii Comitetului de organizare a show-ului naţional Eurovision Moldova au ales 35 de interpreţi din cei 36 care şi-au depus dosarele pentru a concura în etapa audiţiilor live, care vor fi difuzate pe TV, notează agora.md.
 
Conform Regulamentului, după etapa de audiţii live, Comitetul de organizare la consultarea echipei de jurizare va decide dacă va fi organizată încă o etapă de selecţie – Finala Naţională. 
 
Melodiile participanţilor pot fi ascultate aici
 Cei 35 de participanţi din etapa naţională Eurovision Moldova sunt: 

1. Che-MD feat Irina Revenco – Adio
2. Maria Ciolac – Our home
3. Viorela Moraru – Remedy
4. Dima Jelezoglo – Do it slow
5. LANJERON – Hi Five
6. Nicolae Untilă – Call me please
7. Vovian – 10 minuni în Moldova
8. Maxim Zavidia – Take control
9. Valentin Uzun si Irina Kovalsky – Moldoviţa
10. Diana Popa – Believe me
11. Danny Cruise – My love
12. Olea Roşu – Alive
13. Catarina Sandu – Die for you
14. Ray Barc – I’m shy
15. Tudor Bumbac – Te-am vazut în vis pe tine
16. Georgeta Burlacu – Răspunde!
17. Sasha Bognibov – Big brother
18. Katerina S – We are done
19. Sasha Letty – Summer of love
20. Live Beat – Love me now
21. Valeria Paşa – It’s time
22. Liusia Znamensky
23. Julia Ilienko ft. Mishel Dar – Tears
24. Natalia Gordienko – Prison
25. Petronela Donciu si Portărescu Andreea – We will be legend
26. Carolina Rakoviţă – Dancing in the sunrise
27. Angel Kiss cu două melodii – My Own Queen şi You are my dance
28. Lavinia Rusu – Touch
29. Irina Kit – Chain Reaction
30. Alexandru Cibotaru – Cine te-a facut să plîngi
31. Midone Denis – Like a champion
32. Pasha Parfeni – My wine
33. Lave – Wildfire
34. Diana Brescan – Let’s go together
35. Diana Rotaru – Dale dale
 

Un număr de 41 de ţări vor participa anul acesta la Eurovision, concurs ale cărui semifinale sunt programate pentru 12 şi 14 mai, iar finala pentru 16 mai.

Treizeci şi cinci de naţiuni vor concura în semifinale, Bulgaria şi Ucraina revenind în listă, iar şase (grupul celor cinci mari plătitori - Franţa, Germania, Spania, Italia şi Marea Britanie -, şi ţara gazdă) direct în finală. 

Despre Eurovision 

În septembrie 2019, Consiliul de Administraţie al televiziunii publice a aprobat participarea României la următoarea ediţie Eurovision. Ţara noastră va alege şi anul acesta reprezentantul cu ajutorul juraţilor şi al votului telespectatorilor. Ester Peony a reprezentat România anul trecut şi nu s-a calificat în finală.

Show-urile Eurovision, care sunt urmărite în medie de 180 de milioane de telespectatori, vor fi prezentate anul acesta de actriţa Chantal Janzen, de cântăreaţa Edsilia Rombley, care a participat de două ori la Eurovision, şi de solistul Jan Smit.

Concursul Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. El se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

La Eurovision 2020 vor participa: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Republica Moldova, Olanda, Macedonia de Nord, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina şi Marea Britanie.

Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Toto Cutugno, Celine Dion şi Johnny Logan. În 2015, a intrat în cartea recordurilor ca cel mai longeviv concurs muzical din lume.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: