Ce se întâmplă cu biletele pentru festivaluri cumpărate anul trecut. Noile reguli, publicate în Monitorul Oficial

Ce se întâmplă cu biletele pentru festivaluri cumpărate anul trecut. Noile reguli, publicate în Monitorul Oficial

Pandemia a sistat de mai bine de un an organizarea oricăror evenimente culturale şi festivaluri, deşi sunt mii de bilete deja vândute. Noile reguli publicate miercuri în Monitorul Oficial stabilesc noi termene în care acestea pot fi folosite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Persoanele care au achiziţionat bilete la festivalurile ce au fost anulate, le vor putea folosi atunci când acestea vor fi reprogramate, reiese dintr-o lege publicată în Monitorul oficial care aprobă OUG 174/2020.
 
Practic s-a modificat un articol din acea ordonanţă. Noutatea constă în faptul că termenul informare a publicului privind data reprogramării evenimentului sau festivalului este de maximum 6 luni de la data încetării perioadei de suspendare a dreptului de organizare a acestora. (Anterior, data reprogramării evenimentului sau festivalului nu putea depăşi 30 septembrie 2021), scrie Hotnews.
 

Ce scrie în vechea lege

Pentru evenimentele şi activităţile culturale, festivalurile şi proiecţiile cinematografice ce urmau a fi susţinute pe perioada stării de urgenţă sau a stării de alertă, în care se suspendă dreptul de organizare a acestor evenimente de către autorităţile competente, urmează să se aplice următoarele reguli:
 
a) în cazul reprogramării evenimentului sau festivalului, participantul la eveniment sau festival va putea folosi biletul de acces achiziţionat, beneficiind de toate drepturile conferite de biletul de acces la data reprogramării evenimentului sau festivalului. Data reprogramării evenimentului sau festivalului nu poate depăşi data de 30 septembrie 2021 (Această dată a fost acum modificată, astfel încât dacă autorităţile ar decide reluarea activităţilor începând cu 1 iunie 2021 organizatorii ar avea la dispoziţie maximum 6 luni pentru a îi anunţa pe cei care au deja bilete asupra datei la care au fost reprogramate spectacolele);
 
b) în cazul anulării sau reprogramării evenimentului sau festivalului, participantul la eveniment sau festival va primi din partea organizatorului un voucher pentru întreaga sumă plătită organizatorului, voucher ce va fi folosit pentru achiziţionarea de produse sau servicii din gama oferită de către organizator, conform unui regulament detaliat comunicat de către organizator;
 
c) în cazul în care voucherul nu este folosit pentru achiziţionarea de produse sau servicii până la data de 30 septembrie 2021, organizatorul va rambursa toate sumele pe care le-a primit din partea consumatorului până la 31 decembrie 2021.
 
(2) Organizatorul are obligativitatea de a oferi un termen de 30 de zile cumpărătorului de bilete, pentru a opta între folosirea biletului pentru evenimentul sau festivalul reprogramat sau voucherul prevăzut la alin. (1) lit. b). După expirarea celor 30 de zile biletul devine automat valabil pentru ediţia reprogramată a evenimentului sau festivalului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările