Netflix a achiziţionat compania care gestionează drepturile pentru opera scriitorului Roald Dahl

Netflix a achiziţionat compania care gestionează drepturile pentru opera scriitorului Roald Dahl

FOTO Shutterstock

Netflix a anunţat, miercuri, achiziţia companiei care gestionează drepturile pentru opera scriitorului Roald Dahl, autor în special al romanului „Charlie şi fabrica de ciocolată”, un clasic adaptat de două ori pentru cinema.

Ştiri pe aceeaşi temă

Această achiziţie, a cărei sumă nu a fost dezvăluită, se adaugă unui parteneriat iniţiat acum trei ani între platforma americană de streaming şi moştenitorii scriitorului britanic, care a vândut mai mult de 300 de milioane de cărţi în lume, traduse în 63 de limbi, scrie BFM TV. 

În noiembrie 2018, Netflix a anunţat că va adapta în serial animat marile succese ale lui Roald Dahl, în cadrul acestei colaborări.

Taika Waititi, regizor neo-zeelandez premiat cu Oscar pentru „Jojo Rabbit”, lucrează în prezent la o serie inspirată de lumea romanului „Charlie şi fabrica de ciocolată”. 

Odată cu achiziţionarea Roald Dahl Story Company (RDSC), condusă de nepotul autorului, Luke Kelly, Netflix a anunţat şi că va extinde proiectele, la jocuri, teatru şi produse derivate. 

La aproape 30 de ani de la moartea scriitorului, editura franceză Gallimard va publica joi mai mult de 1.500 de pagini de poveşti, romane şi colecţii ale prolificului scriitor britanic, în colecţia Quarto. Intitulate „Contes de l'inattendu”, acestea conţin „texte mai puţin cunoscute”. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările