Filmele „1917“ şi „Les misérables“, nominalizate la Oscar, premierele weekendului în cinematografele româneşti VIDEO

Filmele „1917“ şi „Les misérables“, nominalizate la Oscar, premierele weekendului în cinematografele româneşti VIDEO

George MacKay în drama de război „1917“ FOTO Cinemagia

Lungmetrajele „1917: Speranţă şi moarte“, de Sam Mendes şi „Mizerabilii/ Les misérables“, regizat de Ladj Ly,  nominalizate la Oscar 2020, sunt premierele weekendului în cinematografele româneşti.

Lungmetrajul „1917”, cu Dean-Charles Chapman şi George MacKay în distribuţie, a fost recompensat anul acesta cu Globul de Aur pentru Cel mai bun film-dramă şi pentru Cea mai bună regie.

Acţiunea filmului are loc în timpul Primului Război Mondial, când doi soldaţi britanici primesc misiunea de a transmite un mesaj în teritoriul inamic şi ar putea salva astfel vieţile a 1.600 de militari.

Scenariul a fost scris de Sam Mendes şi Krysty Wilson-Cairns, iar din distribuţie mai fac parte Colin Firth şi Andrew Scott.

„A fost cel mai interesant proiect din cariera mea. Acest film nu este o poveste despre bunicul meu, ci mai degrabă despre spiritul lui - prin ce au trecut aceşti oameni, sacrificiile, sentimentul de a crede în ceva mai mare decât ei înşişi“, a spus Sam Mendes despre lungmetrajul său. 

Filmul a primit trofeul Producers Guild of America pentru Cel mai bun film şi zece nominalizări la Oscar, inclusiv la categoriile Cel mai bun film şi Cel mai bun regizor.

 

„Les misérables“

„Les misérables“, scris şi regizat de Ladj Ly, a fost recompensat anul trecut la Cannes cu premiul juriului. Debutul în lungmetraj al regizorului a fost ales propunerea Franţei pentru o nominalizare la categoria Cel mai bun lungmetraj internaţional a premiilor Oscar 2020 şi se numără între producţiile nominalizate.

Drama vorbeşte despre viaţa în suburbiile Parisului. Stéphane a venit din Cherbourg pentru a se alătura Brigăzii Anticrimă din Montfermeil. Îşi întâlneşte noii colegi de echipă, Chris şi Gwada, ale căror metode sunt, uneori, „speciale”, şi descoperă rapid tensiunile dintre diferite grupuri din zonă. Când o operaţiune de arestare scapă de sub control, cei trei poliţişti se găsesc într-o postură aproape imposibil de suportat.

Din distribuţie fac parte Damien Bonnard, Alexis Manenti şi Djibril Zonga, dar şi fiul cineastului, în vârstă de 11 ani. La scenariu au colaborat Giordano Gederlini şi Alexis Manenti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: