Tamara Buciuceanu-Botez a fost internată de urgenţă: care este starea actriţei

Tamara Buciuceanu-Botez a fost internată de urgenţă: care este starea actriţei

FOTO Florin Ghioca

Actriţa Tamra Buciuceanu-Botez, în vârstă de 90 de ani, a fost transportată de urgenţă la Spitalul Elias din Capitală. Purtătorul de cuvânt al instituţiei a oferit detalii despre starea ei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tamara Buciuceanu-Botez a fost transportată pe 2 octombrie la spital, potrivit DC News

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, unde este internată actriţa, a precizat pentru sursa citată că se află în secţia de Terapie Intensivă, iar starea ei este stabilă.

„A fost adusă la spital pentru că avea o decompensare pe fondul unei patologii cardiace cronice. Starea dânsei este stabilă, iar evoluţia este lent favorabilă. Marea actriţă, care are o vârstă respectabilă, este conştientă şi cooperantă. Nu este intubată sau ventilată“, a explicat doctorul Silvius Negoiţă.

Personalitate unică, Tamara Buciuceanu-Botez a scris pagini de istorie, interpretând roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune şi film, în cei peste 65 de ani de carieră.
 
Din cele peste 1500 roluri memorabile, publicul îşi aminteşte de Aneta Duduleanu din „Cuibul de viespi“, regia Horea Popescu, Chiriţa din „Chiriţa în provincie“, regia Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii“, regia Nicolae Corjos. Rămâne fără îndoială ca o carte de vizită a actriţei personajul Vicăi Delcă din piesa „Dimineaţă pierdută“ după Gabriela Adameşteanu. 
 
De asemenea, Tamara Buciuceanu a făcut o carieră impresionantă şi în Televiziune, memorabile fiind cupletele sale din programele de Revelion. În cei peste 65 de ani de activitate a jucat pe scenele mai multor teatre din Bucureşti, precum Teatrul Giuleşti (actualul Odeon, unde a debutat în piesa „Marfă din Makkar'“), Teatrul de Comedie, Teatrul Bulandra, Teatrul Naţional '„I.L. Caragiale“ şi Teatrul de Operetă, într-o serie de roluri, principale sau secundare, îndrăgite de public: „Pălăria florentină“, „Gaiţele“, „Contesa Maritza“, „Văduva veselă“, „Lăsaţi-mă să cânt“, „Vânzătorul de păsări“, „Voievodul ţiganilor“, „Sânge vienez“, „Marco Polo“, „My Fair Lady“, „Nepotul“, „Azilul de noapte“, „Joc de pisici“, „Titanic vals“, „Interviu“, „Reţeta fericirii“, „Tartuffe“, „Dimineaţă pierdută“, „Somnoroasa aventură“, „Romeo şi Julieta la început de noiembrie“, „Scaunele“, „Cumetrele“, „Doctor fără voie“, „Domnişoara Nastasia“, „Mamouret“, „Însemnările unui necunoscu“, „Aşteptând la arlechin“, „Divorţul de aur“, „Aplauze... aplauze“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: